Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
«100 Κιθάρες για τη Μαγνησία»

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 ο Βόλος θα υποδεχθεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” τη συναυλία με τον τίτλο «100 Κιθάρες για τη Μαγνησία». Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και το διεθνών προδιαγραφών, Θερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου. Εντάσσεται στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων, του Ωδείου Φουντούλη και του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Σε αυτή τη γιορτή για την Κιθάρα θα εμφανισθεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, αποτελούμενη από περίπου 100 Κιθαριστές, υπό την Διεύθυνση του «ζωντανού μύθου» της Κιθάρας, Βαγγέλη Μπουντούνη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, πως δίκαια είναι το «Εθνικό» μας όργανο, αφού η «Σχολή» της Κιθάρας στην Ελλάδα θεωρείται η σημαντικότερη παγκοσμίως.
Σολίστ θα είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιος Γκόλγκαρης μέλος του διεθνούς φήμης κιθαριστικού ντουέτου της Sony Classical-BMG, Stelios & Vassilis, ο καταξιωμένος κιθαριστής Μιχάλης Σουρβίνος, ο Θεσσαλός “Θρύλος” του φλαμένκο Σπύρος Τσιώλης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Βολιώτης Συνθέτης – Κιθαριστής, Γιώργος Φουντούλης και οι περίφημοι «String Demons” (Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη).
Η ίδια Συναυλία έχει παρουσιαστεί στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα, στον Βόλο, στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.
Ο κύριος κορμός του προγράμματος της βραδιάς, θα περιλαμβάνει μουσική γνωστών Ελλήνων και Ξένων συνθετών. Το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, μετράει τριαντατρείς συνεχείς διοργανώσεις (χειμώνα-καλοκαίρι) και είναι το μοναδικό φεστιβάλ στον κόσμο με δύο διοργανώσεις, μέσα στην χρονιά, κάθε Δεκέμβριο και Ιούλιο του έτους.
Η γενική είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ.

Εισιτήρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από το Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος» στις 6 & 7/7/2016 πρωί 10:00-14:00 και απόγευμα 18:00-21:00 και στις 8/7 10:00-14:00, το απόγευμα της ίδια μέρας η προπώληση θα συνεχιστεί στο Ταμείο του Θεάτρου μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ