Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
1η Πανελλήνια Θερινή Μουσική Ακαδημία

Με έδρα το Δημοτικό Ωδείο του Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) θα πραγματοποιηθεί η 1η Πανελλήνια Θερινή Μουσική Ακαδημία- διοργάνωση του Δικτύου Πόλεων των Δημοτικών Ωδείων- δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους νέους να παρακολουθήσουν σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες, διαλέξεις, συναυλίες υψηλών προδιαγραφών αλλά και να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς.

Το Δίκτυο των Δημοτικών Ωδείων σκοπεύει έτσι να διευρύνει τις δραστηριότητές του δημιουργώντας από φέτος την Πανελλήνια Θερινή Ακαδημία, με διαφορετική έδρα κάθε χρόνο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία δράσεων μεγάλης δυναμικής και προωθώντας το έργο των Δημοτικών Ωδείων.

Έτσι, φέτος η πρωτοβουλία αυτή ξεκινάει έχοντας έδρα το Δημοτικό Ωδείο Βόλου από τις 16 έως και τις 22 Ιουλίου 2012. Θα πραγματοποιηθούν Θερινά Σεμινάρια Εγχόρδων, Πνευστών, Πιάνου, Κιθάρας, Κρουστών, Ανώτερων Θεωρητικών & Σύνθεσης καθώς επίσης και Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εγχόρδων, Πνευστών, Κιθάρας & Πιάνου. Στα σεμινάρια και στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν σπουδαστές που ήδη φοιτούν στα Δημοτικά ωδεία αλλά και σπουδαστές ιδιωτικών ωδείων που θα θελήσουν να σπουδάσουν στα Δημοτικά Ωδεία από την νέα χρονιά, η που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια. Το διαγωνιστικό τμήμα είναι φτιαγμένο ανά επίπεδο σπουδών και ηλικιών και έτσι θα μπορούν να εκμεταλλευτούν όλοι οι σπουδαστές και τα προγράμματα των εξεταστικών περιόδων του Ιουνίου.

Σημαντικό είναι ότι εκτός από τα βραβεία στους διαγωνισμούς, θα προσφερθούν και Υποτροφίες ή εκπτώσεις διδάκτρων για το επόμενο σχολικό έτος 2012-2013,τις οποίες θα προσφέρει το κάθε Δημοτικό Ωδείο ανάλογα με τις αποφάσεις των διοικήσεών τους. Για τους σπουδαστές άνω των 20 ετών τα βραβεία θα συνοδεύονται και από ρεσιτάλ που θα διοργανώσουν τα Δημοτικά Ωδεία στον κύκλο συναυλιών “Νέοι Καλλιτέχνες”. Η διοργάνωση των ρεσιτάλ δεν περιλαμβάνει αμοιβή αλλά την δυνατότητα προβολής των νέων καλλιτεχνών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Τα Δημοτικά Ωδεία με την πρωτοβουλία αυτή δίνουν ένα ισχυρό στίγμα εν όψει της κρίσης που περνάει η χώρα. Μέσω του θεσμού των Υποτροφιών επιβραβεύουν την πρόοδο των ταλαντούχων σπουδαστών στηρίζοντας τους γονείς τους και τον οικογενειακό προϋπολογισμό για την συνέχιση των σπουδών.

Στην 1η Πανελλήνια Θερινή Ακαδημία συμμετέχουν τα παρακάτω Δημοτικά Ωδεία: Αλεξανδρούπολης, Βέροιας, Βόλου, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καλαμάτας, Κοζάνης, Λαμίας, Λάρισας, Πτολεμαΐδας.

Η 1η Πανελλήνια Θερινή Ακαδημία υποστηρίζεται διοργανωτικά από τον Σύλλογο Καθηγητών Δ. Ω. Θέρμης.

 

Πληροφορίες- Συμμετοχές

http://skdoth.blogspot.com/
Email| conservatoryofthermipr@gmail.com

Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Μεταμορφώσεως 1, Βόλος
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210-36992 & 24210-39594

Δημοτικό Ωδείο Θέρμης

Δημ. Καραολή & Καπετάν Χάψα, 57001, Θέρμη Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2310-463423

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ