Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
2 Απριλίου 2015 Εκδηλώσεις για την “Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου”

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ως φορέας που παροτρύνει, όσους ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία, συμβάλει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, πραγματοποιώντας μια σειρά εκδηλώσεων, με επισκέψεις σε βιβλιοθήκες της πόλης παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα και ακούγοντας παραμύθια, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται στις τάξεις των τμημάτων της, εικαστικές δραστηριότητες και συζητήσεις, που αφορούν το παιδικό βιβλίο. Τα παιδιά έχουν μία ωραία αφορμή, να μάθουν περισσότερα για το βιβλίο, να γνωρίσουν συγγραφείς και εικονογράφους, να παρακολουθήσουν θεατρικά και μουσικά δρώμενα, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια αλλά και εικαστικά εργαστήρια.

Ο παιδικός σταθμός Αίολος 1 Απριλίου γιόρτασε με την βιβλιοπαρουσίαση του παραμυθιού  «Ο πολύχρωμος δράκος». Το παραμύθι έγραψε ο εκπαιδευτικός και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αλέξανδρος Καπανιάρης την εικονογράφηση πραγματοποίησε ο Βολιώτης βραβευμένος ζωγράφος και γραφίστας Σταμάτης Παπαδήμος. Τα παιδιά παρακολούθησαν θεατρικό δρώμενο, που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σταθμού, χόρεψαν μαζί με τον πολύχρωμο δράκο και τους προσφέρθηκαν σελιδοδείκτες με τη μορφή μαγικών κλειδιών, που θα ξεκλειδώσουν μέσα από την ανάγνωση των βιβλίων χιλιάδες ιστορίες, λέξεις, μελωδίες και σκέψεις. Ευχαριστούμε θερμά τον εικονογράφο Σταμάτη Παπαδήμο που μας τίμησε με την παρουσία του και το βιβλιοχαρτοπωλείο «Συλλόγιστος» για την συνεργασία του στην εκδήλωση.

Το Στέκι Παιδιού Χιλιαδούς σε συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς Αλκυόνη, Αρίονα, Ιάσονα και Ορφέα θα παρουσιάσει στις 3 Απριλίου το απόγευμα σε κινηματογράφο «Τα φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κ. Μόρις Λέσμορ»  μια ταινία μικρού μήκους του κινηματογραφικού στούντιο Μοοnbot. Μια καταπληκτική ταινία που κέρδισε το Όσκαρ μικρού μήκους animation για το 2012. Το βιβλίο ζωντανεύει με τη δύναμη του ανθρώπου, τη δύναμη της φαντασίας. Εμπνευσμένη από τον Μάγο του Οζ, τον τυφώνα Κατρίνα, τον κωμικό Buster Keaton και την αγάπη για τα βιβλία. Όπως τονίζουν οι δημιουργοί, πρόκειται για “την ιστορία των ανθρώπων που αφοσιώνουν τις ζωές τους στα βιβλία και τα βιβλία τους το ανταποδίδουν”. Η ταινία εξιστορεί το τι συνέβη στον ήρωα Μόρις Λέσμορ που μετά την επέλαση ενός τυφώνα βρίσκεται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου τα βιβλία έχουν ζωντανέψει και συμπαραστέκονται στους ανθρώπους. «Μια φορά κι έναν καιρό, Ξαφνικά…..ένας απρόσμενος τυφώνας άρχισε να σαρώνει…. τον κόσμο των βιβλίων του κ. Λέσμορ. Μεταφέρθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό κόσμο……και…….» Θα ακολουθήσει δημιουργικό εργαστήρι, όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους φανταστικό βιβλίο …..

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ