Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Άσκηση & Παραδοσιακοί Χοροί στην Τρίτη Ηλικία

Στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν σημαντικό ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, σε πολλούς τομείς κυρίως αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους. Αυτού του είδους η συμβολή των ηλικιωμένων στη σύγχρονη κοινωνία μπορεί να εξασφαλισθεί μόνον εάν οι ηλικιωμένοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής.

Βέβαια, ένα άτομο που καταφέρνει να ζει ανεξάρτητα και να διατηρεί την λειτουργικότητα του , σημαίνει ότι είναι πιο κοινωνικό, άρα δεν νιώθει την μοναξιά και την απομόνωση, εφόσον έχει τη δυνατότητα να κάνει διάφορες δραστηριότητες που τον ευχαριστούν, απολαμβάνοντας την παρέα και άλλων ατόμων.
Έχοντας ως αφετηρία  την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας που είναι η 1η Οκτωβρίου και η οποία  θεσπίστηκε για να  αποτίνει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. εντάσσει στον προγραμματισμό της, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, δυο καινούργια προγράμματα, τα οποία απευθύνονται  σε άτομα τρίτης ηλικίας.

Το πρώτο ¨ Άσκηση και Τρίτη Ηλικία¨, με ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, από έμπειρη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, που στόχο έχει την μυϊκή ενδυνάμωση και διατήρηση της μυοσκελετικής λειτουργικότητας.

Το δεύτερο ¨Παραδοσιακοί Χοροί και Τρίτη Ηλικία¨ το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τμήμα ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου στοχεύει μέσα από την κοινωνικοποίηση και διασκέδαση, στη βελτίωση γενικότερα της φυσικής κατάστασης.

Σε γενικές γραμμές  στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι να διατηρηθεί η φυσική ανεξαρτησία και η λειτουργικότητα των ατόμων, ενισχύοντας παράλληλα τη ψυχοσύνθεση τους, μέσα από την άσκηση και την κίνηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΘΛΗΣΗΣ-ΚΑΙ-ΤΡΙΤΗΣ-ΗΛΙΚΙΑΣ

Κατεβάστε και εκτυπώστε κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

 

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής στα προγράμματα της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας – ΚΑΠΗ & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου για την Τρίτη Ηλικία.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ