Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
«Αθλητικό Καλοκαίρι» 2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος, για 9η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων για μαθητές του Δημοτικού «Αθλητικό Καλοκαίρι», ένα πρόγραμμα που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τα παιδιά και εμπιστεύτηκαν οι γονείς της πόλης. Στις φετινές δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.O.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σε δύο δεκαήμερες περιόδους, από 25 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου 2012, συμμετείχαν συνολικά 179 παιδιά.

Τα παιδιά πέρασαν αξέχαστες καλοκαιρινές ώρες δημιουργικής απασχόλησης, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τον αθλητισμό, το παιχνίδι και τη γνώση, όπως: ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, χαντ-μπωλ, γυμναστική, παραδοσιακός και σύγχρονος χορός, εκπαιδευτικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική και προβολή ταινιών. Το «Αθλητικό Καλοκαίρι» υλοποιήθηκε με την ευθύνη καθηγητών φυσικής αγωγής του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, τη συμμετοχή γιατρών και την πολύτιμη αρωγή αθλητικών συλλόγων της πόλης του Βόλου.

Βάσει αυτής της, ανεκτίμητης πράγματι, συνεργασίας με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης, κυρίως τα παιδιά αλλά και οι γονείς, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν πολλά αθλήματα, πέραν των γνωστών και διαδεδομένων, που ενδεχομένως δεν γνώριζαν ότι υλοποιούνται στο Βόλο. Η εμπειρία των προηγούμενων ετών δείχνει ότι συχνά επιλέγουν να ασχοληθούν με κάποιο από αυτά τη νέα αθλητική περίοδο και έτσι σιγά – σιγά δημιουργείται μια νέα γενιά αθλητών  που έχει τις βάσεις της στα ανέμελα αλλά και εποικοδομητικά «Αθλητικά Καλοκαίρια».

 

Φέτος, εκτός των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, καινοτομία στο πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι» αποτέλεσαν οι επισκέψεις των μαθητών στη Βιβλιοθήκη της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στο κτήριο Σπίρερ, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύνολο εκπαιδευτικών δράσεων σχετικά με το βιβλίο, την ανάπτυξη της ανάγνωσης και τη γνωριμία με την τοπική ιστορία, συνδυάζοντας την  άθληση με την εκπαίδευση.

 

Η χαρά, ανεμελιά, αλλά και η σημαντική αποδοχή του προγράμματος από τους μαθητές, αποδίδεται με χαρακτηριστικό τρόπο και στον ύμνο που έγραψαν οι ίδιοι:

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ)

 

Κάθε μέρα που ξυπνάω το πρωί

Ετοιμάζομαι και φεύγω στη στιγμή

Για το αθλητικό καλοκαίρι το τρομερό

Με τραγούδι και χορό την ημέρα ξεκινώ

 

Ενόργανη, Τραμπολίνο, Ταε κβοντό

Κολύμβηση, Τζούντο, Ρυθμό και Μουσική

Τένις, Ιππασία, Παιχνίδι Θεατρικό

Μα και χορό Παραδοσιακό

 

Με κουλούρι, χυμό για πρωινό

Ξέφρενο παιχνίδι κάνω εγώ

Κατασκευές φτιάχνω φοβερές

Με τις κυρίες τις δημιουργικές

 

Δύο εβδομάδες είμαστε εδώ

Και δεν περνάει λύπη από το μυαλό

Αθλητικό καλοκαίρι πόσο σε αγαπώ

Και του χρόνου θα ξανάρθω εγώ.

 

 

Με τη λήξη του προγράμματος, στελέχη και γυμναστές του «Αθλητικού Καλοκαιριού» δήλωσαν τα εξής: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά, που με την συνεργασία τους, μας βοήθησαν να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και που με την ζωντάνια τους μας έκαναν να αισθανθούμε την δουλειά ως χαρά και ευχαρίστηση».

Το Δ.Σ. του Δ.Ο.Ε.ΠΑ.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και η Διεύθυνση Αθλητισμού απευθύνουν ευχαριστίες κυρίως στους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόγραμμα και τους συντελεστές του,  σε όλους όσοι βοήθησαν για την υλοποίησή του καθώς και στην COCA-COLA 3Ε,  για την χορηγία των απαιτούμενων νερών και χυμών κατά την διάρκεια και των δύο περιόδων του προγράμματος.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ