Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
Αθλητικό Καλοκαίρι 2023! Τίτλοι τέλους για τον επιτυχημένο θεσμό!

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα  «Αθλητικό Καλοκαίρι 2023» της Δ/νσης Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου. 

Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα ελεύθερου χρόνου και αναψυχής για τα παιδιά της πόλης, το οποίο ξεκίνησε το 2004 και υλοποιείται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι, -εκτός από τις χρονιές του κορονωϊού-, που έγινε πλέον θεσμός, αγαπήθηκε από γονείς και παιδιά, πραγματοποιηθηκε και αυτό το καλοκαίρι, με την ίδια φροντίδα και μεράκι για τους μικρούς φίλους μας.

Το πρόγραμμα φέτος ήταν δωρεάν για όλα τα παιδια της πόλης που συμμετείχαν, χωρίς κριτήρια , σαν ένα καλωσόρισμα και μία νέα αρχή μετά από την δυσάρεστη και δύσκολη περίοδο του κορονωϊού

Για έξι ολόκληρες εβδομάδες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχολικής περιόδου, από την Δευτέρα 19 Ιουνίου και μέχρι  τέλος Ιουλίου, τα παιδιά Δημοτικού, είχαν την ευκαιρία, μέσα από το πλήρες σχεδιασμένο και οργανωμένο πρόγραμμα, να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, να ασχοληθούν με αγαπημένα τους αθλήματα , να γνωρίσουν  καινούργια, να κάνουν καινούργιους φίλους.

Εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες, κυρίαρχο φυσικά στοιχείο του προγράμματος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μουσικά όργανα, να έρθουν σε επαφή γενικά με την μουσική, το θέατρο , να ψυχγωγιθούν.

¨Εχοντας βάση το Πανθεσσαλικό Στάδιο οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν σε διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου και τα παιδιά μετακινούνταν με ασφάλεια και ευθύνη του φορέα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, κολύμβηση, τέννις, water polo, σκοποβολή, τοξοβολία, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κυκλική προπόνηση, τζούντο, παραδοσιακούς χορούς, παιδαγωγικά παιχνίδια , πρώτες βοήθειες, θεατρικό παιχνίδι, γνωριμία με όργανα της φιλαρμονικής ορχήστρας και πολλά άλλα.

Για την πετυχημένη πορεία και ολοκλήρωση του προγράμματος η Διεύθυνση Αθλητισμού ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν : το προσωπικό της Διεύθυνσης, τους συναδέλφους υπολοίπων Διευθύνσεων του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. , την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου , το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Τμήμα Προσκόπων Μαγνησίας, Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης.

Ένα ιδιαίτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  στον φούρνο «ΒΕΝΕΤΗ» καθώς επίσης και το κατάστημα φρούτων και λαχανικών «PASSION FRUIT» , χορηγούς του προγράμματος, που προσέφεραν στα παιδιά σε καθημερινή βάση για 30 ημέρες το δεκατιανό τους: ολόφρεσκο σάντουϊτς και φρούτο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Ε.Ο.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Γιώργος Βλιώρας και η Διεύθυνση Αθλητισμού ευχαριστεί και τους γονείς, που εμπιστεύτηκαν και αυτό το καλοκαίρι τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά, εύχεται καλό και ξεκούραστο υπόλοιπο καλοκαιριού.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ