Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
Δημοτική Σχολή Χορού
  • Πραγματοποιούνται μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού για όλες τις ηλικίες και συγκεκριμένα:
    Χορευτική Προπαιδεία-Μουσικοκινητική Αγωγή :Για παιδιά από 4-6 χρονών. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον ρυθμό, τις δυνατότητες του σώματός τους και την δημιουργία μέσω παιχνιδιού και διασκέδασης σε συνδυασμό με τις καλύτερες εκπαιδευτικές μεθόδους για χορό και κίνηση.
  • Κλασσικός Χορός ( Σύστημα Vaganova). Για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Από μικρή ηλικία τα παιδιά μυούνται στον κόσμο του μπαλέτου αποκτώντας τις απαραίτητες βάσεις για όλα τα άλλα είδη χορού. Στους ενήλικες προσφέρει μια ολοκληρωμένη γύμναση μέσω μιας τεχνικής χορού που κουβαλάει αιώνες έρευνας και μεθοδολογίας.
  • Σύγχρονος Χορός ( Limon-Release). Για εφήβους και ενήλικες.Ο σύγχρονος χορός έχει τη δική του τεχνική και μεθοδολογία. Η κίνηση στο σύγχρονο χορό είναι πιο απελευθερωμένη και ρευστή και εμπεριέχει όλες τις ποιότητες και δυναμικές. Χρησιμοποιεί στοιχεία από διάφορες τέχνες, όπως θέατρο, ακροβατικά, ζεν, τεχνικά μέρη πολεμικών τεχνών κ.ά. Ο σύγχρονος χορός ως αντισυμβατική μορφή τέχνης δεν δέχεται περιορισμούς στη μορφή του ανθρώπινου σώματος.
  • Φυτώρια -Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης. Προετοιμασία Εξετάσεων για το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για τμήματα μέσω των οποίων, με εντατική εκπαίδευση στον κλασσικό και σύγχρονο χορό μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές.
  • Dance stretchingr (Barre a terre).Είναι μια ήπια μορφή εκγύμνασης του σώματος, ένας συνδυασμός από στοιχεία που δανειζόμαστε από τον κλασσικό και σύγχρονο χορό, εμπλουτισμένα με διατάσεις μυών. Γυμνάζει και δυναμώνει το σώμα ενώ ταυτόχρονα το άτομο κερδίζει την ψυχική ευεξία που μόνο ο χορός δίνει. Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να διατηρήσουν τη φόρμα τους αλλά παράλληλα αποτελεί εισαγωγή για όσους επιθυμούν να μυηθούν στο χορό καθώς και συμπληρωματική άσκηση για όσους είναι ήδη μυημένοι.
Πληροφορίες Εγκατάστασης
Κουταρέλια με Ρήγα Φεραίουhoros@doepap.gr2421054244Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 - 12.00 & 16:00 - 20:00Parking: Όχι
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ