Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΣ – WINTERSWEET

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ “ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟ”

Ο «Χειμωνανθός»  είναι μία νέα μουσική πρόταση που επιμεληθήκαμε μαζί με τον διεθνούς φήμης Βολιώτη πιανίστα Ντίνο Μαστρογιάννη.

Θα πραγματοποιηθεί  για πρώτη φορά στην πόλη μας στην καρδιά του χειμώνα ξεκινώντας από τις αρχές του έτους 2015. Πρόκειται για ένα νέο και φρέσκο ετήσιο εκπαιδευτικό κύκλο, που με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα ανθίσει διευρύνοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του με κάθε είδους μουσικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας είναι μία πραγματικότητα, που μας κάνει αν μη τι άλλο να θέλουμε να αγωνιστούμε με μεγαλύτερο πείσμα για να δώσουμε πρώτα από όλα ελπίδα στους νέους.

Δύναμή μας είναι η λαχτάρα των παιδιών για γνώση, γι’ αυτό και το  Δημοτικό Ωδείο του Βόλου θέλει να σηκώσει τον πήχη της γνώσης ακόμη πιο ψηλά. Τα μαθήματα και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από την παλαιά μέχρι και τη νέα κινηματογραφική μουσική αλλά και τον αυτοσχεδιασμό, καθώς και από τη σύγχρονη μουσική δωματίου μέχρι και τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις.

Αυτή η γιορτή, λοιπόν, της μουσικής έχει ως σκοπό να φέρει τους σπουδαστές και όχι μόνο κοντά σε μια εμπειρία ζωής εξαιρετικά σημαντική ιδιαίτερα για τους νέους εκκολαπτόμενους μουσικούς. Η επίσημη έναρξή του θα γίνει στην αίθουσα «Έρση Σαράτση»  του Δημοτικού Ωδείου με ένα ειδικό αφιέρωμα στη μουσική δωματίου που θα παρουσιαστεί από καθηγητές  του Ωδείου την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στις 20:30. Τα υπόλοιπα μπορείτε απλά να τα βιώσετε από τις 14 Ιανουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου 2015 στην υπέροχη και ιστορική πόλη του Βόλου, όπου με κέντρο το Δημοτικό Ωδείο Βόλου η Μουσική για ακόμη μία φορά θα γιορτάσει. 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

Ανδρέας Μιμαίος

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ