Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
Χριστούγεννα 2012 στις βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου

xmass
Οι βιβλιοθήκες της Δνσης Αρχείων Μουσείων Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο να προσφέρουν στα παιδιά την δυνατότητα γνωριμίας με τους χώρους των βιβλιοθηκών μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, κατασκευές και αφηγήσεις που θα υλοποιήσει το προσωπικό των βιβλιοθηκών και εθελοντές.
Η προσέλευση είναι ελεύθερη, ωστόσο για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τις κατά τόπους βιβλιοθήκες για να δηλώσουν συμμετοχή.

Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας & Τεκμηρίωσης
(Μικρασιατών 81, Κτήριο Σπίρερ, Βόλος, τηλ. 2421039644, 2421021664
Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου: 17:00-18:30: Αφήγηση παραμυθιού και παραδοσιακά κάλαντα με την Μαρία Αισώπου για παιδιά από 6 έως 8 ετών.
Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου: 17:00-18:30: Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών για παιδιά από 7 έως 12 ετών με την Μαρία Χαραλαμπίδου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας
(Μανδηλαρά & Σταδίου, Πολιτιστικό Κέντρο, τηλ. 2421085535)

Από 10-20 Δεκεμβρίου, 10:00 – 11:30 θα πραγματοποιούνται εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών με μαθητές Δημοτικών Σχολείων από την Μαρία Χαραλαμπίδου και τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κατασκευής Κοσμήματος του ΚΕΠΚΑ – ΔΙΕΚ.
Στόχος του εργαστηρίου είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το χώρο της βιβλιοθήκης μέσα από δημιουργικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό σημαντική είναι η συμβολή του Εργαστηρίου Κατασκευής Κοσμήματος του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ καθώς αποτελεί μια ευκαιρία εκπαίδευσης και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και των ατόμων με αναπηρία του Εργαστηρίου. Κάθε σχολική τάξη θα δημιουργήσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια της από ανακυκλωμένα, ενώ ταυτόχρονα κάθε παιδί θα μπορεί να αγοράσει στη συμβολική τιμή του 1 € το κόσμημα – γούρι που θα κατασκευάσει σε συνεργασία με το Εργαστήρι Κοσμήματος

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 17:00 Παράσταση “Ο Καραγκιόζης μυλωνάς και οι καλικάντζαροι” με τον Παναγιώτη Φιλιππίδη
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 12:00 – 13:00 «Η Χριστουγεννιάτικη λεγεώνα των Φρύνων» θεατρικό παιχνίδι από την «Πρωτοβουλία καλλιτεχνών Βόλου»

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Αγχιάλου “Κώστας Βάρναλης”
(Κασνέτη 63, πρώην ΔΗΚΕΝΑ, τηλ. 2428078181)
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 17:00 – 18:30: Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών για παιδιά από 7 έως 12 ετών
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 17:00 – 18:30: Αφήγηση ιστοριών για τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά

Επίσης η δημοτική βιβλιοθήκη Νέας Αγχιάλου “Κώστας Βάρναλης” κάθε Τρίτη υποδέχεται μια σχολική τάξη των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής. Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη στο νέο της χώρο, να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της και να γνωρίσουν τα καινούρια βιβλία της.
Για τους μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού έχει προετοιμαστεί να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα με  τις διαδρομές των ηρώων μέσα από τις περιπλανήσεις τους στα μονοπάτια των βιβλίων
Οι μεγαλύτερες τάξεις θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η Νέα Αγχίαλος- διαδρομές στην μνήμη” γνωριμία με την ιστορία της περιοχής που ετοίμασε η βιβλιοθήκη με υπεύθυνη την Δήμητρα Μπόπη, εκπαιδευτικό.

Συντονισμός Εκδηλώσεων: Τμήμα Βιβλιοθηκών και Αρχείων
Δήμητρα Μπόπη, εκπαιδευτικός
Μαρία Χαραλαμπιδου, γραφίστρια
Μάρω Αισώπου, ηθοποιός και μέλος του Volos Poetry Slam
Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου : δημιουργήθηκε το 2009 και είναι μια ομάδα θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες με κύριο εμψυχωτή τον Λάκη Κουρετζή. Συμμετέχουν οι: Όλγα Σταροπούλου, Άννα Σταυρακάκη, Κερασία Καρανίκου, Αναστασία Δαφερέρα, Κοραλία Νούλα, Έλλη Παπαδοπούλου, Μαρία Μητρουλά κ.α.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ