Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
«Χριστούγεννα η γιορτή των παιδιών»

54«Χριστούγεννα η γιορτή των παιδιών»

Tα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών! Κι όλοι ξέρουμε με πόση λαχτάρα τα παιδιά, περιμένουν τη μεγάλη αυτή γιορτή. Έχετε, όμως, αναρωτηθεί, πως γιορτάζουν τα παιδιά μας τα Χριστούγεννα; είναι τόσο απλό – κι εύκολο – να δώσουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, στις καρδιές των παιδιών, στα σχολειά ή στο σπίτι την ώρα που στολίζουμε το δέντρο, ή ετοιμάζουμε την γιορτή του παιδικού σταθμού ή απλά διαβάζουμε ένα παραμύθι ή τραγουδάμε ή συζητάμε ή…….  Μπορούμε να του μιλήσουμε: «Βλέπεις, παιδί μου, τη φάτνη, το παχνί; Πόσο καθαρά, πόσο ταπεινά ήταν! Έτσι κι εσύ κάνε την καρδούλα σου! Ταπεινή! Βλέπεις τους Μάγους; Από πόσο μακριά έφυγαν, πόσο ταξίδι έκαναν, πόσα πράγματα άφησαν πίσω τους για να βρουν και να συναντήσουν το μικρό Χριστό, που τόσους αιώνες περίμεναν! Ας αφήσουμε κι εμείς τα γήινα, τις σκοτούρες και τις .έγνοιες τις καθημερινές κι ας πλησιάσουμε περισσότερο το Χριστό, όχι το χρυσό!, O Χριστός, ας μπει περισσότερο στις καρδιές όλων μας! Εσύ, παιδί μου, τι δώρα θα κάνεις στο νεογέννητο Χριστό; Διώξε την κακία από την καρδιά σου, τα βρώμικα λόγια και τα ψέματα από τα χείλη σου… Τη ζήλια, την τεμπελιά… Ξερίζωσε όλα αυτά τα αγκάθια  που ασχημίζουν τον κήπο της ψυχής σου… Κι ομόρφυνέ τον! Στόλισέ τον με τις αρετές! Κι ετοίμασε τόπο καθαρό, για να γεννηθεί μέσα σου ο Χριστός»!

Ίσως είναι ευκαιρία τα φετινά Χριστούγεννα, να φτιάξουμε μιαν άλλη, καλύτερη σχέση, με το Χριστό μας. Αλλά και μιαν άλλη, καλύτερη σχέση και με τα παιδιά μας. Μια ευκαιρία να βρει κι εκείνος και τα παιδιά μας ανοικτή και καθαρή την πόρτα της καρδιάς μας! Για να μπει μέσα στη ζωή μας και να μη φύγει ποτέ πια!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων άγγιξε όπως κάθε χρόνο τους παιδικούς σταθμούς και τα τμήματα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ..ΠΕ..ΘΕ. του Δήμου Βόλου. από τις 9 Δεκεμβρίου έως και το απόγευμα στις 23 Δεκεμβρίου 2013 μέσα στα εκπαιδευτικά πλαίσια: θεατρική έκφραση – γιορτές στο σχολείο συμμετείχαν σε εκκλησιασμό, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια με τη συμμετοχή η όχι των κηδεμόνων τους, θεατρικά δρώμενα με τραγούδια, ποιήματα, απόλαυσαν την κουκλοθεατρική παράσταση «ένας τάρανδος Μελένιος» και την Χριστουγεννιάτικη συναυλιακή παράσταση για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας από το καλλιτεχνικό – παιδαγωγικό σχήμα μουσικό, παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου» με τίτλο: « Τραγούδια – Παιχνίδια- Κάλαντα  και Ζαβολιές του Κόσμου».

Το φως των Χριστουγέννων ας είναι για όλους φως χαράς, ελπίδας, ευημερίας.

Ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2014.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ