Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευής κούκλας για παιδιά

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στο  Πολιτιστικό Κέντρο Νέας  Ιωνίας διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου «εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά κι εφήβους».

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με το μαγικό κόσμο του κουκλοθέατρου μέσα από την κατασκευή κι εμψύχωση μιας «χριστουγεννιάτικης» κούκλας-μάπετ που μιλάει, χορεύει και τραγουδάει! Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, μπαλάκια και χάντρες, χαρτόνι, κόλλα και πολλή φαντασία είναι τα υλικά για ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι! Τα παιδιά με απλά υλικά κατασκευάζουν τη δική τους κούκλα, την οποία παίρνουν μαζί τους στο τέλος του εργαστηρίου!

Η κούκλα ως παιδαγωγικό εργαλείο έχει μεγάλη δύναμη. Είναι τόσο οικεία και αγαπητή στα παιδιά όλων των ηλικιών, ώστε εύκολα ταυτίζονται μαζί της. Η κατασκευή της από το ίδιο το παιδί την μετατρέπει αυτόματα σε φίλο αγαπημένο. Η κούκλα αποκτά τη φωνή του παιδιού και πολλές φορές φανερώνει κρυφές πλευρές της προσωπικότητάς του, που το ίδιο δυσκολεύεται να αποκαλύψει. Το παιδί μοιράζεται μαζί της τα μυστικά του και ταυτόχρονα κοινωνικοποιείται μέσα από την άμεση  επαφή με την ομάδα.

Θα δημιουργηθούν δύο ομάδες παιδιών. Η πρώτη απευθύνεται σε παιδιά 8-10 χρονών (Β΄, Γ΄ Δημοτικού). Το πρώτο εργαστήρι που θα δημιουργηθεί με αυτά τα παιδιά θα έχει διάρκεια από τις 10:30 έως12:00. Η δεύτερη ομάδα, η οποία θα ακολουθήσει και θα διαρκέσει από τις 12:00 έως 13:30, απευθύνεται σε παιδιά 10-12 χρονών (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού).

Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η  Σταυρούλα Μαστρογιάννη,  Ιστορικός Τέχνης, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών και κατασκευή κούκλας σε παιδιά κι εφήβους στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς, όπου έχει δημιουργήσει την κουκλοθεατρική ομάδα «Κουκλοπέδιο» με συνεχή δράση τα τελευταία εννέα χρόνια.

Ο μέγιστος αριθμός παιδιών σε κάθε εργαστήρι είναι 12 άτομα, συνεπώς απαιτείται έγκαιρη κράτηση για όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν. Τηλέφωνο Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, 2421091150 (Μανδηλαρά και Σταδίου), Δευτέρα έως Παρασκευή 15:00-21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 24210 82870 ή επισκεφθείτε  και τη σελίδα μας στο facebook «Τέχνες στο Βόλο» & «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ