Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
Cinema κάτω από τ’ αστέρια

Αξέχαστες κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τ’ αστέρια, με προβολή τεσσάρων εξαιρετικών και πολυβραβευμένων ταινιών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το καλοκαίρι οι Βολιώτες και οι επισκέπτες στην πόλη! Ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σας προσκαλούν σε μία υπαίθρια γιορτή του σινεμά στην οποία για πρώτη φορά θα προβληθούν σε επίπεδες οθόνες, που συνοδεύονται από τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ψηφιακού ήχου, οι παρακάτω ταινίες.

Στις Αλυκές Βόλου, την Πέμπτη 13 Ιουλίου η ταινία «Τέλειοι Ξένοι»

Στον Άναυρο, την Παρασκευή 14 Ιουλίου η ταινία «Inferno»

Στην Πορταριά 20 Ιουλίου η ταινία «La la land»

Στη Μακρυνίτσα 21 Ιουλίου η ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης»

Στην Αγριά την Πέμπτη 27 Ιουλίου η ταινία «Τέλειοι Ξένοι»

Στη Νέα Αγχίαλο την Πέμπτη 28 Ιουλίου η ταινία «La la land»

 

Οι τέσσερις σπουδαίες ταινίες της περασμένης χρονιάς θα σταθούν η αφορμή να ανακαλύψουμε και πάλι σημαντικά σημεία της πόλης μας, φωτισμένα από τη δύναμη των εικόνων για όσους αγαπούν το σινεμά, και αναζητούν νέες αφορμές πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η «Ρόζα της Σμύρνης» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κορδέλλα είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ & Ρόζα». Είναι  Γυρισμένη στην Αθήνα, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και τα μικρασιατικά παράλια. Ερωτάς, μυστικά και η ιστορική μνήμη μπλέκονται σε μία συναρπαστική ιστορία. Πρωταγωνιστούν οι Λήδα Πρωτοψάλτη, Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου και Γιούλικα Σκαφιδά.

Οι «Τέλειοι Ξένοι» είναι η καινούργια ταινία του Θοδωρή Αθερίδη. Πόσο καλά ξέρεις τους φίλους σου; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα που τίθεται. Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές: μια δημόσια, μια ιδιωτική και μια μυστική. Πρωταγωνιστούν οι Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Άλκις Κούρκουλος και Μαρία Ναυπλιώτου

To «Inferno»,  είναι άλλο ένα μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν («Κώδικας Da Vinci») που μεταφέρθηκε  στην μεγάλη οθόνη. Ο καθηγητής Λάνγκτον, ο κεντρικός ήρωας όλων των έργων του Μπράουν, επιχειρεί και πάλι να αποκωδικοποιήσει μια συνωμοσία που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς.

Το «La la land», μουσική, ρομαντική, κωμική-δραματική ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ντάμιεν Σαζέλ. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμμα Στόουν που για το συγκεκριμένο ρόλο κέρδισε το όσκαρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, συναντιούνται σε ένα αριστουργηματικό υπερθέαμα η μουσική του οποίου θεωρείται ήδη κλασσική!

Ραδιοφωνικό σποτ:

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ