Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
Διάλεξη του Dmitry Vasilyev

Μετά τις δυο πρώτες επιτυχημένες συναυλίες, το Φεστιβάλ Αιχμές συνεχίζεται την Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, ώρα 20:30, με τη διάλεξη του Dmitry Vasiliev στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

O Dmitry Vasiliev είναι αυτοδίδακτος δημοσιογράφος με έδρα τη Μόσχα. Εγκαταλείποντας την δουλειά του ως προγραμματιστής υπολογιστών, είναι από πολλά χρόνια δραστήριος στη διεθνή σκηνή, διευθύνοντας την εταιρία Monochrome Vision που από το 2004 έχει εκδώσει πάνω από 50 CD με πειραματική μουσική απ’ όλο τον κόσμο. Επίσης, πρόσφατα έγινε μέλος της κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνισμού πειραματικής μουσικής Prix Russolo. Η καριέρα του άρχισε το 1995 με το περιοδικό IEM. Σήμερα, πολλή από την δημοσιογραφική δουλειά του έχει τη μορφή εκπομπών μέσω διαδικτυακού ραδιοφώνου (230 εκπομπές του IEM αφιερωμένες σε πρόσωπα ή δισκογραφικές εταιρείες). Είναι επίσης ενεργός διοργανωτής συναυλιών στη Ρωσία και την Ουκρανία, με συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Τον τελευταίο χρόνο, εξέδωσε τη μελέτη Viva Italia, ένα τόμο 800 σελίδων σχετικά με την ιστορία της ανεξάρτητης ιταλικής ηλεκτρονικής σκηνής, που συνάντησε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή τόσο στην Ιταλία όσο και στη Ρωσία.

Η διάλεξη θα έχει θέμα “The experimental scene in Russia, now and before” («Η πειραματική σκηνή στη Ρωσία, τώρα και παλαιότερα») και θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα. Αν υπάρξει χρόνος, ο Ντμίτρι Βασίλιεφ θα κάνει και μια σύντομη παρουσίαση του βιβλίου του Viva Italia.

Το Φεστιβάλ Αιχμές διοργανώνεται από το Δημοτικο Ωδείο Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε του Δήμου Βόλου. Διευθύνεται καλλιτεχνικά και συντονίζεται από τον Ανδρέα Μιμαίο και τον Κωστή Δρυγιανάκη.

 

 

 

 

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ