Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ: Λειτουργία κατά τη θερινή περίοδο

Τα Μουσεία που ανήκουν στον ενιαίο Δήμο Βόλου και λειτουργούν από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δ. Βόλου τροποποιούν το ωράριο λειτουργίας τους από τις αρχές Ιουλίου κι ενόψει της θερινής περιόδου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 10 Ιουλίου έως το Σάββατο 11 Αυγούστου θα παραμείνουν κλειστά το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου στη Μακρινίτσα και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς. Επίσης, έως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά το Μουσείο – Πινακοθήκη Χρυσούλας Ζώγια στον Βόλο, το Μουσείο στο Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, επίσης, στη Νέα Ιωνία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2421029878 (Μουσείο Πόλης).

Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά) θα συνεχίσει σταθερά τη λειτουργία του, Τρίτη έως Κυριακή 10.30 – 13.30 και 18.00 – 21.00 τα απογεύματα Τετάρτης και Παρασκευής, παρουσιάζοντας πέρα από τη μεγάλη έκθεση «Βόλος – Νέα Ιωνία, τόσο μακριά, τόσο κοντά»,  την έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη «Νέα Ερείπια» και την περιοδική έκθεση «Της ΜΟΔΑΣ τα γυρίσματα…», σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου.

Παράλληλα συνεχίζουν την τακτική εβδομαδιαία λειτουργία τους τα άλλα περιφερειακά Μουσεία του Δικτύου, ως εξής:

Χώρος Μνήμης: «Δράκεια 18.12.1943» (πλατεία Δράκειας) Κυριακή 11.30 – 13.30.

Εκθετήριο Αγροτικής Οικονομίας – Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο Χατζηγιάννη, στο Κατηχώρι (θέση Παζαρούλι): Κυριακή 11.00 – 13.00

Κοινοτικό Κέντρο Πολιτισμού, Σταγιάτες (κάτω από την πλατεία)  Κυριακή 10.30 – 13.00.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ