Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ

Έκθεση ερασιτεχνών εικαστικών καλλιτεχνών, στο χώρο του παλιού τελωνείου, στην παραλία της Νέας Αγχιάλου

Σύμφωνα με την απόφαση  100/2016/9.5.2016  του «Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου» η Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου»,  στην προσπάθεια να αναδειχθεί η δραστηριότητα των τοπικών εικαστικών καλλιτεχνών και δημιουργών, διοργανώνουν  καλοκαιρινές εκθέσεις νέων χειροτεχνών – καλλιτεχνών  στον εκθεσιακό χώρο του Πρώην Τελωνείου Νέας Αγχιάλου για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου 2016 έως 21 Ιουλίου και 26 Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου 2016. Το χρονικό αυτό διάστημα δύναται να παραταθεί στην περίπτωση που υπάρξουν αιτήματα από καλλιτέχνες για εκμίσθωση του χώρου και για τη συγκεκριμένη δράση. Ο χώρος θα παραχωρείται σε κάθε καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών για μία εβδομάδα. Ανάμεσα στους συμβαλλόμενους θα υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο θα αναφέρονται και θα συμφωνούνται οι όροι παραχώρησης και χρήσης του χώρου.

 

Ο σκοπός της διοργάνωσης των εκθέσεων εντάσσεται στην προσπάθεια να δώσει ευκαιρία στους εικαστικούς δημιουργούς ώστε :
• να προωθήσει την πολιτιστική δραστηριότητα εντός του Δήμου
• να παρουσιάσει τα έργα τους
• να συντελέσει στην αλληλογνωριμία των εικαστικών του Δήμου
• να οδηγήσει στη γνωριμία τους με το κοινό και
• να μυήσει τους νέους στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.

 

Τα έργα αυτά αποτελούν δημιουργίες μιας πλειάδας εικαστικών καλλιτεχνών τα οποία είτε ανακαλούν στη μνήμη το εικαστικό τους λεξιλόγιο είτε συνιστούν μια εντυπωσιακή απόκλιση από την καλλιτεχνική τους πορεία.

Τα θέματα των καλλιτεχνών που συμμετάσχουν στην έκθεση ντόπιων καλλιτεχνών είναι τα παρακάτω: πρωτότυπες δημιουργίες – κεντήματα, ζωγραφική – αγιογραφία και κατασκευές, φωτογραφία, εικαστικό και καλλιτεχνικό κόσμημα, χειροποίητες εικόνες σε ξύλο, χειροποίητο κόσμημα, κεραμική, ντεκουπάζ, καλλιτεχνική ανακύκλωση, είδη δώρων κ.ά.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με έργα τους στην έκθεση μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους από τις 16/5/2016 μέχρι τις 20/5/2016 στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού στο κτήριο του Μεταξουργείου στην οδό Καραμπατζάκη με Αναπαύσεως. Ο εκθεσιακός χώρος θα παραχωρηθεί στους ενδιαφερόμενους κατά προτεραιότητα. Οι εκθέτες μπορούν για κάθε εβδομάδα να είναι περισσότεροι καταθέτοντας ομαδική αίτηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 24210-82870.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ