Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
«Δράσεις Φθινοπώρου»

Το ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ είναι μια ξεχωριστή εποχή του χρόνου. Με εκατοντάδες κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες πινελιές στους δασοσκέπαστους λόφους. Το Φθινόπωρο σηματοδοτεί μια νέα αρχή για όλους. Τα χρυσοκίτρινα φύλλα πεσμένα στο έδαφος που μυρίζει βροχή, ακόμη και ο ήχος τους όταν τα πατάμε είναι από τα πιο όμορφα, απλά αλλά γοητευτικά θεάματα που μας προσφέρει η φύση. «ο χειμώνας είναι έργο χαρακτικής, η άνοιξη ακουαρέλας, το καλοκαίρι είναι μια ελαιογραφία, ενώ το φθινόπωρο είναι ένα μωσαϊκό όλων των παραπάνω». Φθινοπώριασε….

meres-018

Με α7φορμή τη θεματική ενότητα του Φθινόπωρου τα φιλοξενούμενα παιδιά της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης των δημοτικών παιδικών σταθμών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Δ. Βόλου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, προσεγγίσανε θέματα ανάλογα με το ενδιαφέρον των παιδιών και τις αφορμές που δοθήκανε μέσα και έξω από τη σχολική τάξη. Σε κάθε περίπτωση συμμετείχαν σε ποικίλες διαθεματικές δραστηριότητες που  βρίσκονταν σε αντιστοιχία με διάφορα γνωστικά αντικείμενα, εξαντλώντας τις πτυχές των θεμάτων πραγματοποιήσανε βιωματικές δράσεις περιβαλοντικής αγωγής με γενικούς στόχους ώστε να κατανοήσουν το περιβάλλον στην ολότητά του, να αντιληφθούν τη φύση μέσα από όλες τις αισθήσεις τους, να κατανοήσουν τη σχέση/ αλληλεπίδρασης του ανθρώπου µε το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, με στόχο να σέβονται και να προστατεύουν κάθε μορφή ζωής. Ασχοληθήκανε με θέματα όπως: ο τρύγος, η ελιά, η αλλαγή του καιρού, σπορά – φθινοπωρινά φρούτα, γνωρίσανε τη γειτονιά τους, με τα ανάλογα καταστήματα (φούρνος, παντοπωλείο κ.α.), εργοστάσια της περιοχής ( ΕΨΑ, ΕΒΟΛ,) και ελαιοτριβεία.

Συμμετείχαν σε δραστηριότητες γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα των ζώων, ενώ παράλληλα πήραν μέρος σε δραστηριότητες της παιδικής Helmepa με τον καθαρισμό ακτών. Στην εβδομάδα «Ευρωπαϊκής μετακίνησης» γνώρισαν κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και επισκέφτηκαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Δραστηριοποιήθηκαν σε καταστάσεις κρίσεων με σχέδιο διαφυγής με παρουσίαση και βοήθεια από το κλιμάκιο της ελληνικής ομάδας διάσωσης (σεισμός και άλλα φαινόμενα), επιπλέον χάρισαν μοναδικές στιγμές σε ηλικιωμένους παππούδες και γιαγιάδες στη διαρκεια της παγκόσμιας μέρας των ηλικιωμένων. Γιορτές όπως η επέτειος του ΟΧΙ, η γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας και το Πολυτεχνείο τιμήθηκαν με εκδηλώσεις- επισκέψεις, καθώς και με θεατρικά δρώμενα και κουκλοθέατρο.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ