Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
Έκλεισε με μεγάλη επιτυχία η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ CrossFit

Πραγματοποιήθηκε στο Βόλο με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ CrossFit με τη συμμετοχή περίπου 350 αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα. To CrossFit είναι μέθοδος λειτουργικής προπόνησης η οποία στοχεύει στην βελτίωση της συνολικής φυσικής κατάστασης.

Μέσα απο τη διδασκαλία διάφορων αθλημάτων όπως άρση βαρών, ενόργανη, κωπηλασία κλειστού χώρου και δρομικών ασκήσεων, σκοπεύει να ισσοροπήσει στον ασκούμενο ολες τις παραμέτρους της φυσικής κατάστασης όπως δύναμη, ευλιγισία, αερόβια ικανότητα και μυική αντοχή.

Είναι εξαιρετικά ασφαλές εαν και εφόσον γίνεται από επαγγελματίες Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και σε πιστοποιημένο απο την CrossFit χώρο ενώ βλέπει κανείς άμεσα σημαντικά αποτελέσματα στη λειτουργικότητα του και στη σωματική εμφάνιση.

Τα Αrgo Games που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου από το Reebok CrossFit Volos υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ (Διεύθυνση Αθλητισμού), ήταν ένα Φεστιβάλ Fitness, στο οποίο έγινε επίδειξη των επιμέρους αθλημάτων που ασχολείται το CrossFit, ώστε να κατανοήσει ο θεατής τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της σωματικής δραστηριότητας μέσα από το πρίσμα του CrossFit.

Κινητήριοι μοχλοί της διοργάνωσης ήταν οι προπονητές και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Ρήγας Ιωάννης και Κώστας Καμμένος, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των δεκάδων Βολιωτών εθελοντών που συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία του Φεστιβάλ, προβάλλοντας το Βόλο σ’ όλη την Ελλάδα.crossfit8 crossfit7 crossfit5 crossfit2 crosfit4

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ