Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμία με τους πλανήτες»

Στο εκπαιδευτικό πλαίσιο Παιδί και Περιβάλλον στην ενότητα Φυσικές Επιστήμες τη Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και τη Πέμπτη 4 Μαΐου και οι κύριοι Ευστάθιος Ζαφραντζάς και Χρήστος Ξενάκης, μέλη του Δ.Σ. της «Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος», επισκέφθηκαν τους παιδικούς σταθμούς Ιάσονα και Αρίονα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Τα προνήπια των παιδικών σταθμών, παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 Στόχος του προγράμματος ήταν η γνωριμία των παιδιών με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, με την εκπαίδευση των αστροναυτών, πριν πραγματοποιήσουν το διαστημικό ταξίδι τους καθώς και με την πρώτη εκτόξευση ενός ρομπότ στον Άρη παράλληλα με τα πρώτα πλάνα καταγραφής των παρατηρήσεων. Η παρουσίαση των κυρίων Ζαφραντζά και Ξενάκη με προβολή βίντεο, ομοιώματα αμαξιδίων  και πυραύλων του διαστήματος, ουράνιας και  γήινης σφαίρας , μιας αυθεντικής στολής αστροναύτη της ΝΑΣΑ, καθώς και εξαιρετικές 3d φωτογραφίες πλανητών και αστεριών ήταν πολύπλευρη, δίνοντας την ευκαιρία στα νήπια για νέες ανακαλύψεις.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μετέφεραν με τον ίδιο ενθουσιασμό τις ερωτήσεις τους και τις εντυπώσεις στους ομιλητές, αλλά  και τους γονείς τους. δημιουργώντας μια δομή με τάξη όσον αφορά τις νέες τους εμπειρίες.

Με την αστρονομική εταιρεία και τους εκπροσώπους της, ανανεώσαμε το ραντεβού μας στα πλαίσια μιας δημιουργικής συνεργασίας, ενώ τους  ευχαριστούμε για την όλη προσπάθεια.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ