Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια μέρα σε ένα νεολιθικό χωριό»

«Μια μέρα σε ένα νεολιθικό χωριό»

Η Παιδική Βιβλιοθήκη από το «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μια μέρα σε ένα νεολιθικό χωριό». Στόχος του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τη νεολιθική εποχή (6800 – 3300 π.Χ.), που χαρακτηρίζεται από τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μόνιμη εγκατάσταση του ανθρώπου καθώς και την εκτεταμένη χρήση του λίθου.

Στη διάρκεια του προγράμματος δόθηκε έμφαση στη σύνδεση της επιστήμης της ιστορίας με την επιστήμη της γεωγραφίας. Με τη βοήθεια χαρτών, μουσικό – κινητικών παιχνιδιών, αφήγησης ιστοριών, εποπτικού και οπτικοακουστικού υλικού γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν το τεράστιας σημασίας γεγονός, του περάσματος του ανθρώπου από τη νομαδική στη γεωργική ζωή που χαρακτηρίζεται ως γεωργική επανάσταση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εργαστήριο κεραμικής όπου το κάθε παιδί δημιουργεί με πηλό το δικό του πρωτότυπο έργο εμπνευσμένο από τα νεολιθικά ειδώλια.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο, και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2019, το παρακολουθήσαν 280 μαθητές τρίτης δημοτικού.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος: Παρασκευή Τσιμά, Ιστορικός – αρχαιολόγος

Υπεύθυνη εργαστηρίου κεραμικής: Νατάσσα Μόσιου, κεραμίστρια

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ