Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Έκθεση Απόφοιτων Ενηλίκων Μαθητών του Ελεύθερου Εργαστηρίου της Πινακοθήκης

 Μια μορφή «εικαστικής ανταλλαγής» και συνεργασίας μεταξύ Λάρισας και Βόλου δηλώνει η έκθεση που εγκαινιάζεται την επόμενη Πέμπτη 19 Μαρτίου  και ώρα 20.00 στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Πρόκειται για την  έκθεση  έργων των αποφοίτων, ενηλίκων  μαθητών  που παρακολουθούν το πρόγραμμα των   τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου  Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα. Η έκθεση που είχε παρουσιαστεί το Νοέμβριο στην Πινακοθήκη της Λάρισας,  με  τον τίτλο «4 Τέχνες στο Εργαστήρι της Πινακοθήκης»   περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, κεραμικής, ψηφιδωτού και χαρακτικής..

    Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές « η  έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας επιμονής και υπομονής από ανθρώπους που διέθεσαν δημιουργικά το χρόνο τους ενάντια στην απαισιοδοξία που γεννά η εποχή της κρίσης, ξέφυγαν  για λίγο από τη καθημερινότητα, ασχολήθηκαν πέρα και έξω από τα τετριμμένα, πίστεψαν στις δυνατότητές τους, άντλησαν δυνάμεις εσώτερες, ανακάλυψαν τον αυτοσχεδιασμό και κατάφεραν με τη βοήθεια των δασκάλων τους να φτάσουν σε επίπεδα ζηλευτά ο καθένας στον τομέα του.  Παράλληλα αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά ο ρόλος του πολιτισμού σε επίπεδο κοινωνίας αφού η σχέση αλληλεπίδρασης και αλληλεξάρτησης στην οποία βρίσκονται διαρκώς μεταξύ τους γεννά και καλλιεργεί κοινωνικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της..». Οι δάσκαλοι που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά τους είναι: στην Κεραμική η κ. Μαριάννα Γκουντουβά, στο Ψηφιδωτό ο κ. Αντώνης Καρακωνσταντάκης και  στη Χαρακτική ο κ. Αθανάσιος Φαλιάγκας.

Στην έκθεση του Βόλου παρουσιάζονται έργα  χαρακτικής, κεραμικής και ψηφιδωτά και θα διαρκέσει έως τις 8 Απριλίου.  Η έκθεση  φιλοξενείται στο Κέντρο Τέχνης  ακολουθώντας ως   ανταπόδοση  την  έκθεση με θέμα την ανακύκλωση  που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο και αυτό το διάστημα φιλοξενείται έως το τέλος Μαρτίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με έργα Βολιωτών και Λαρισαίων καλλιτεχνών σημειώνοντας   μεγάλη επιτυχία.

Αποτελεί μια συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης Κατσίγρα με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.      

       

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ