Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
Έκθεση ερασιτεχνών εικαστικών καλλιτεχνών, στο χώρο του παλιού τελωνείου, στην παραλία της Νέας Αγχιάλου

Η Διεύθυνση Πολιτισμού  του «Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου» σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου,  στην προσπάθεια να αναδειχθεί η δραστηριότητα των τοπικών εικαστικών καλλιτεχνών και δημιουργών, διοργανώνουν  καλοκαιρινές εκθέσεις νέων χειροτεχνών – καλλιτεχνών  στον εκθεσιακό χώρο του Πρώην Τελωνείου Νέας Αγχιάλου. Από 29 Ιουνίου  έως 5 Ιουλίου 2016 θα παρουσιάσουν τα έργα τους οι ερασιτέχνες καλλιτέχνες Κακαβούλη Βασιλική, Σταμάτη Αποστολία, Γκοσινοπούλου Αλεξάνδρα και Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα.  Θα εκθέσουν κόσμημα, βραχιόλια και καλλιτεχνικές δημιουργίες. Θα ακολουθήσει η επόμενη ομάδα καλλιτεχνών στην οποία συμμετέχουν οι Βαβαλιού Αντιγόνη, Βαβαλιός Δημήτριος, Σκόρδου Αθηνά   και Χατζηαγγέλου Κασσιανή. Θα παρουσιάσουν καλλιτεχνικές δημιουργίες και συγκεκριμένα ύφασμα και κατασκευές, θαλασσόξυλα και βότσαλα, πίνακες ζωγραφικής και κόσμημα.  Η δεύτερη ομάδα θα παρουσιάσει τις δημιουργίες της από 6 έως 12 Ιουλίου 2016.

Ο σκοπός της διοργάνωσης των εκθέσεων εντάσσεται στην προσπάθεια να δοθεί ευκαιρία στους εικαστικούς δημιουργούς ώστε να προωθήσουν την πολιτιστική δραστηριότητα εντός του Δήμου, να παρουσιάσουν τα έργα τους, να συντελέσει στην αλληλογνωριμία των εικαστικών του Δήμου, να οδηγήσει στη γνωριμία τους με το κοινό και  να μυήσει τους νέους στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.

Τα έργα αυτά αποτελούν δημιουργίες μιας πλειάδας εικαστικών καλλιτεχνών τα οποία είτε ανακαλούν στη μνήμη το εικαστικό τους λεξιλόγιο είτε συνιστούν μια εντυπωσιακή απόκλιση από την καλλιτεχνική τους πορεία.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ