Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
Ελάτε να στολίσουμε το Μουσείο Πόλης

Φίλοι του Μουσείου κι επισκέπτες καλούνται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου να συμμετάσχουν στη γιορτή στολισμού με τις ιδέες τους και τις ευχές τους σε μια δίωρη γιορτή από τις 11.00 έως 13.00, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο Μουσείο της Πόλης (Φερών 17, Παλιά).

Για τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Μουσείο θα στολιστεί με κάρτες παλιότερων εποχών, που προέρχονται από τις συλλογές του και θα δώσουν μια αίσθηση νοσταλγίας στη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Με τη σαββατιάτικη αυτή γιορτή ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων, με τον οποίο το Μουσείο της Πόλης γιορτάζει τον 1ο χρόνο λειτουργίας του.

Θα ακολουθήσουν:
* Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, «Το Άγιο Δωδεκαήμερο στο Μουσείο Πόλης» αφηγήσεις διανθισμένες με βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα σε επιμέλεια και χοραρχία του επίκουρου καθηγητή της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Κων/νου Καραγκούνη.
* Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες του κόσμου με τις Αναστασία Μπάρδα, τραγούδι κι Ευγενία Κουτακίδη στο πιάνο.
* Τετάρτη 23 και 30 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 8/1, «Αστυλογία, μια ιστορία του τώρα», μια πρωτοποριακή απόπειρα βιωματικής προσέγγισης χαρακτήρων στα πλαίσια ενός σύγχρονου αστικού κέντρου στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, από το «θέατρο της Εμπειρίας».

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ