Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΥΛΟ

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, μετά την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών και λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του κοινού, παρουσιάζει τις δράσεις και τα προγράμματα για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2020-2021 και έχει ως κύριο σκοπό  τη δημιουργική και ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών, μέσα από την  παρακολούθηση και τη συμμετοχή τους σε καλλιτεχνικά και επιμορφωτικά προγράμματα, σχετικά με την πληροφορική, τον πολιτισμό και τη γλώσσα άλλων χωρών, τις εικαστικές τέχνες, καθώς και την τέχνη του Λόγου και της Γραφής, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο, από διπλωματούχους καθηγητές και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Ενήλικες ή έφηβοι που παρακολουθούν ολοκληρωμένους κύκλους εργαστηριακών μαθημάτων καλλιτεχνικής παιδείας, πληροφορικής ή προγραμμάτων εκμάθησης ξένων γλωσσών, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αντίστοιχες επαγγελματικές σχολές, ή να συμμετέχουν σε εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και επάρκειας της γνώσης των Η/Υ, σε  ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

 

Δημιουργική Γραφή

Θα λειτουργήσουν τμήματα Πεζογραφίας (Α, Β και Γ κύκλου), εφήβων και ενηλίκων, εργαστήρι Ποίησης,  Ταξιδιωτικήs Αφήγησηs και δημιουργίαs Ταξιδιωτικών Οδηγών, Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Τηλεοπτικού και Κινηματογραφικoύ Σεναρίου.

Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα, για 24 ώρες ο κάθε κύκλος.

 

Φωτογραφία

Η φιλοσοφία του μαθήματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος, με τελικό σκοπό τη δημιουργία  μιας φωτογραφικής έκθεσης. Θα  λειτουργήσουν τμήματα Α, Β & Γ κύκλου αντίστοιχα (μόνο για ενήλικες).

 

Photoshop (30 ώρες)

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 30 ώρες και θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.

 

Εργαστήρι  Εικαστικών Κατασκευών

Στο εργαστήριο αυτό θα πειραματιστούμε με χαρτί, papier mache , ανακυκλώσιμα υλικά και θα αξιοποιήσουμε τις απίστευτες δυνατότητες μετατροπής τους σε έργα τέχνης. Το papier mache είναι μέθοδος γλυπτικής με βάση το χαρτί . Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν σχήμα και μορφή στη φαντασία τους , μετατρέποντας απλούς όγκους σε τρισδιάστατα έργα ακολουθώντας βήμα βήμα τα στάδια, ξεκινώντας από το σχεδιασμό μέχρι την ολοκλήρωση τους με το χρώμα. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.

 

Ζωγραφική

Πρόκειται για εργαστηριακούς κύκλους μαθημάτων με διάφορες θεματικές ενότητες.

Oι κεντρικοί άξονες των εργαστηρίων είναι η εκμάθηση του ελεύθερου σχεδίου και του χρώματος. Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα διάφορα υλικά και μαθαίνουν πώς να τα χρησιμοποιούν σωστά. Το μάθημα διάρκειας τριών ωρών θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και απευθύνεται τόσο σε εφήβους όσο και σε ενήλικες.

 

Εργαστήρι Ψηφιδωτού -Α κύκλος «Η συνάντηση με την Τέχνη του Αρχαίου Ψηφιδωτού

Πρόκειται για εργαστήρι εκμάθησης της τέχνης του Ψηφιδωτού το οποίο θα λειτουργήσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά..Οι συμμετέχοντες αρχικά θα ασχοληθούν με τη τέχνη του Κλασσικού Ψηφιδωτού και στη συνέχεια με το Σύγχρονο Ψηφιδωτό. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.

 

Κεραμική

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι κεραμικής στο οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη τέχνη της πηλοπλαστικής, δημιουργώντας με τον πηλό διάφορα χειροποίητα αντικείμενα, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα και  πολλές τεχνοτροπίες. Ακολουθεί η αγγειογραφία, δηλαδή  η διακοσμητική  αποτύπωση  λεπτομερειών πάνω στα αντικείμενα. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.

 

Σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ

  • Αρχαρίων (24 ώρες)
  • Τμήμα εκμάθηση της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή (30 ώρες)

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται οι παρακάτω ενότητες:

  1. Microsoft Word, 2. Microsoft Εxcel, 3. Internet Outlook.
  • Δημιουργία Ιστοσελίδας (στο περιβάλλον WordPress) (30 ώρες)
  • Εκμάθηση και σωστή χρήση του συστήματος Android σε κινητά και σε tablet (12 ώρες)
  • Διαφήμιση στα SOSIAL MEDIA (24 ώρες)

 

Πολιτιστικό πρόγραμμα  Ισπανικής Γλώσσας

Πρόκειται για ένα πολιτιστικό «ταξίδι» στον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής, την ιστορία και την κουλτούρα των Ισπανόφωνων χωρών μέσα από τη διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας. Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων, Σκενδεράνη 11, ή να καλούν στο τηλέφωνο 24210.3369224210.25363.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ