Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ (2012 – 2013)

Ένας νέος χρόνος καλλιτεχνικών μαθημάτων ξεκινά, για ενδιαφερομένους  κάθε  ηλικίας με τη λειτουργία τμημάτων  στους τομείς της  Μουσικής, του Χορού,  των Εικαστικών και του Θεάτρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) του Δήμου Βόλου συνεχίζονται  οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, στη Σχολή Χορού, στα Εικαστικά Εργαστήρια, στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι, στη Σχολή  Ελληνικής Μουσικής και Χορού της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού και στο Εργαστήρι Ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας.

Οι σπουδές του Δημοτικού Ωδείου απευθύνονται σε ενδιαφερομένους  όλων  των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 4-8 ετών, στη διδασκαλία μουσικών οργάνων έως τα Διπλώματα Ανωτέρων θεωρητικών και Σύνθεσης.

Για τους νέους ενδιαφερόμενους το Ωδείο, από Δευτέρα 10/9 έως Παρασκευή 14/9/12 ανοίγει τις πόρτες του, για τους  νέους και παιδιά  της πόλης που επιθυμούν να έχουν δωρεάν μία πρώτη γνωριμία με τα όργανα, καθώς και με όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Ωδείου.

Η έναρξη  του προγράμματος θα γίνει τη Δευτέρα 10/9 με παρουσίαση του πιάνου από τις  11-13 και από τις 18-20 το απόγευμα , την Τρίτη 11/9 θα γίνει η παρουσίαση της κιθάρας στις 11-13 και το απόγευμα 18-20 του βιολιού, την Τετάρτη 12/9 από τις  10-12 η παρουσίαση στο  το τρομπόνι και στην  ενορχήστρωση και  από τις 18-20 πάλι της κιθάρας, την Πέμπτη 13/9 από τις 10-12  στο φαγκότο και το απόγευμα από τις 18-20 στο φλάουτο και την Παρασκευή 14/9  από τις 10-12 στο αρμόνιο και το απόγευμα 18-20  στο μπουζούκι, στη μονωδία και στη χορωδία.

Με την πεποίθηση πως η μύηση στο κόσμο της μουσικής συμβάλλει αποφασιστικά στη μόρφωση και εξυπηρετεί την ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών, καθηγητές όλων των οργάνων θα βρίσκονται στη διάθεση των γονέων και των παιδιών , προκειμένου να δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες για τις σπουδές, να δείξουν στα παιδιά τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο Ωδείο και να φέρουν σε επαφή με πλούσιο φάσμα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Στο πρόγραμμα σπουδών του Δημοτικού Ωδείου ο τομέας της κλασσικής παιδείας περιλαμβάνει: Ανώτερα θεωρητικά με τα μαθήματα Αντίστιξης, Αρμονίας, Φυγής, Σύνθεσης καθώς και το τμήμα Διεύθυνσης ορχήστρας και το τμήμα προετοιμασίας για τα πανεπιστήμια. Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι ομάδες των κλασσικών οργάνων: εγχόρδων, πνευστών, κρουστών, μονωδίας και Βυζαντινής μουσικής.

Για πληροφορίες και εγγραφές στη  Γραμματεία   από τις 9.30- 14.00 και  απόγευμα από τις 17-21 καθημερινά και στο τηλ. 24210-39594. 

 

Η Δημοτική Σχολή Χορού στα 27 χρόνια επιτυχημένης πορείας της, με την ποιοτική και συγκροτημένη διδασκαλία των άρτια καταρτισμένων και διπλωματούχων καθηγητριών της, έχει κατορθώσει να φέρει στη Σχολή βραβεία, επαίνους και διακρίσεις από διαγωνισμούς, αποδεικνύοντας  ότι η ορχηστική τέχνη στη Δημοτική Σχολή Χορού καλλιεργείται και διδάσκεται σωστά, μεθοδευμένα και συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό προσπαθώντας  να ανεβάζει τον πήχη κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά.

Η περσινή εκπαιδευτική περίοδος  εκτός από τη συμμετοχή των μαθητών σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου   επιβραβεύτηκε και με τη  διάκριση του μαθητή της σχολής  Στέφανου Δημουλά, που  έγινε δεκτός  ανάμεσα σε μαθητές χορού από διαφορετικές χώρες στο Royal Scottish Academy of music and Drama στη Γλασκώβη κερδίζοντας μάλιστα και υποτροφία για τον πρώτο χρόνο σπουδών του.

Φέτος εγκαινιάζεται ένα νέο τμήμα για ενήλικες με αντικείμενο τον Αυτοσχεδιασμό και την Κίνηση  ανοιχτό σε χορευτές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και σε όλους όσους θέλουν να μυηθούν στη  δημιουργική πλευρά του χορού.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Χορευτικής Προπαιδείας-Μουσικοκινητικής  Αγωγής Τμήματα Προσχολικής Αγωγής για  παιδιά από 4-6 χρονών,  Κλασσικού Χορού με το Ρωσικό  Σύστημα  Vaganova, για  παιδιά, εφήβους και ενήλικες,  Σύγχρονου Χορού, τα Φυτώρια -Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης  προετοιμασίας Εξετάσεων για το Υπουργείο  Πολιτισμού επιλεγμένων παιδιών τα οποία μέσω εντατικής εκπαίδευσης στον κλασσικό και σύγχρονο χορό μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές. Θα λειτουργήσουν επίσης τμήματα  εφήβων και ενηλίκων στο Street Dance, Modern Jazz-Musical, Dance stretching με το μάθημα της Ορθοσωμικής βασισμένο  στις αρχές της Οστεοπαθητικής

Για πληροφορίες- εγγραφές  καθημερινά από τις 10.00- 13.00  και  18.00 – 21.00  στη γραμματεία της Σχολής Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Π. Ηλεκτρική), τηλέφωνο 24210-54244

Στα Εικαστικά Εργαστήρια του Κάραγατς [τέρμα Κύπρου] για τη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου  θα λειτουργήσουν αρχικά  τμήματα  ενηλίκων στη  Ζωγραφική και στην  Κεραμική, πρωινά και απογευματινά,  ενώ θα ανακοινωθούν παράλληλες  δραστηριότητες εικαστικής έκφρασης  στο τέλος του μήνα. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το Ερασιτεχνικό Εργαστήρι Θεάτρου.

Για πληροφορίες-εγγραφές στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο καθημερινά 9.30-13.30 και 18.30-21.00, τηλέφωνο 24210-31701.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας θα λειτουργήσει το Εργαστήρι Ζωγραφικής για εφήβους και τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής.

Πληροφορίες και εγγραφές στο Πολιτιστικό Κέντρο, τηλέφωνο 24210-65212.

Στη «Σχολή Ελληνικής Μουσικής και Χορού» της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού θα λειτουργήσουν τα τμήματα μπαλέτου, μουσικής προπαιδείας,  θεωρίας, αρμονίου, κιθάρας, μπουζουκιού. Πληροφορίες-εγγραφές στο τηλέφωνο 2421359513.

Τέλος ανακοινώνεται πως μετά την έγκριση του αιτήματος από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την πρόσληψη έκτακτου καλλιτεχνικού προσωπικού ορισμένου χρόνου, θα κοινοποιηθεί και η λειτουργία νέων τμημάτων στα Δημοτικά Ωδεία Βόλου και Ν.Ιωνίας και Εικαστικά Εργαστήρια.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ