Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου έχουν ήδη ξεκινήσει και απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 5 – 7 ετών, τη διδασκαλία μουσικών οργάνων και τα Διπλώματα Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, έως και τα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια. Θα λειτουργήσουν και φέτος το Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής, το Κλασικό Τμήμα: Έγχορδα (Βιολί, Βιόλα,  Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο), Πνευστά (Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Φαγκότο, Κόρνο, Τρομπέτα Τρομπόνι, Τούμπα), Πιάνο, Κιθάρα, Κρουστά, Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση), Μονωδία, το Μοντέρνο Σύγχρονο Τμήμα (Ακορντεόν, Αρμόνιο, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Ντραμς, Σύγχρονο-Ελληνικό Τραγούδι), το Τμήμα Προετοιμασίας για την εισαγωγή στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα διδασκόμενα όργανα, τα μουσικά σύνολα του Ωδείου μας, όπως η Καμεράτα Τζιούνιορ και Νέων, τα σύνολα Μουσικής Δωματίου, η Παιδική – Νεανική Χορωδία και Γυναικεία  Χορωδία,  τα σύνολα Σύγχρονης Μουσικής, το Φωνητικό σύνολο Μιούζικαλ, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, καθώς και τα εργαστήρια:  Σύνθεσης για Κινηματογράφο, Παλαιάς Μουσικής, Συνοδείας στην Κιθάρα και Μουσικής Δημιουργίας με Υπολογιστή (computer music), όπως και οι συναυλίες που γίνονται στη διάρκεια όλης της ωδειακής χρονιάς,  δίνουν στους νέους πολλές δυνατότητες και μια άλλη προοπτική και νόημα στις τυπικές σπουδές τους.

Τέλος, με τη νέα χρονιά το τμήμα ΠΝΕΥΣΤΩΝ του ΔΩΒ θα ξεκινήσει εντελώς διευρυμένο. Για όλα, λοιπόν, τα παρακάτω όργανα:  Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Φαγκότο, Κόρνο, Τρομπέτα, Τρομπόνι και Τούμπα: i) Οι σπουδαστές που ήδη φοιτούν στην Ανωτέρα Σχολή του  Δημοτικού Ωδείου Βόλου σε οποιαδήποτε τμήμα, θα έχουν τη δυνατότητα για ΔΩΡΕΑΝ φοίτηση 1 έτους. Μετά το πέρας του 1 έτους θα ισχύει το 30% με την προϋπόθεση την αδιάλειπτη συμμετοχή τους στη Φιλαρμονική Ορχήστρα. ii) Οι νέοι σπουδαστές του ΔΩΒ, θα έχουν έκπτωση 50% για το επίπεδο της Προκαταρτικής Σχολής. Μετά το πέρας του επιπέδου της Προκαταρτικής θα ισχύει και πάλι το 30% με την προϋπόθεση και πάλι την αδιάλειπτη συμμετοχή τους στη Φιλαρμονική Ορχήστρα.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Ωδείο να κάνουν εγκαίρως την εγγραφή τους ώστε να μπορέσει το Ωδείο να οργανώσει τα ανάλογα τμήματα. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου (Μεταμορφώσεως 1)   24210-36992, και 24210-39594, (ώρες γραμματείας: 09:00-22:00).

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ