Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Εορτασμός για την παγκόσμια ημέρα χορού

Για Τέταρτη συνεχή χρονιά θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Χορού από τη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου με παραστάσεις ενταγμένες στον ετήσιο προγραμματισμό της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Δήμου Βόλου. Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO που αποτελεί τον επίσημο ανώτατο οργανισμό για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης το 1727 του Ζαν-Ζορζ Νοβέρ, δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου. Σε όλο τον κόσμο σχολές χορού, χορευτικές ομάδες και άλλοι φορείς που έχουν αντικείμενό τους το χορό, οργανώνουν εκδηλώσεις για να τιμήσουν τη μέρα αυτή . Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Πολιτισμού μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το καρναβάλι των ζώων», που παρουσιάστηκε από τη Δημοτική Σχολή Χορού σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, σας προσκαλεί στις παραστάσεις που θα δοθούν από ένα σύνολο 150  μαθητών της σχολής στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Την  Κυριακή 26 Απριλίου 2015, ημέρα αφιερωμένη στο κλασσικό χορό, θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο παραμύθι «Ναζρατού ,η πριγκίπισσα του Φεγγαριού» όπου θα συμμετάσχουν τα τμήματα χορευτικής προπαιδείας  και  κλασσικού χορού. Πρόκειται για μια ιστορία εμπνευσμένη από την Αραβική και Περσική μυθολογία.  Το παραμύθι  έγραψε  και σκηνοθέτησε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής  Άντζελα Καλαντζή και τις χορογραφίες εκτός από την ίδια δημιούργησαν και δίδαξαν οι καθηγήτριες της Σχολής Χορού Κασσάνδρα Αλίκη και  Ρούκα Μαρίνα.  Θα δοθούν 2 παραστάσεις μια απογευματινή με ώρα έναρξης 18:00 και μια βραδινή με ώρα έναρξης 20:00.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμαστο σύγχρονο χορό  με την παράσταση «Σύγχρονες όψεις και απόψεις II» .Η διευθύντρια της σχολής Καλαντζή Άντζελα και οι καθηγήτριες Κασσάνδρα Αλίκη και Ρουκά Μαρίνα εξερευνούν με τη δική τους ματιά την εποχή μας και εμπνέονται από αυτή. Λαμβάνουν μέρος όλοι οι μαθητές του σύγχρονου χορού, κάποιοι από αυτούς θα χορέψουν για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό και άλλοι καλούνται να γίνουν για πρώτη φορά συνδημιουργοί. Η χορογραφία  «Do I want to fit?» είναι ένα project αυτοσχεδιασμού με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μίμηση, την επιβολή, την ενσυναίσθηση και τη μοναξιά.  Οι μαθητές  θα παρουσιάσουν τη δική τους χορογραφική μελέτη,  εγχείρημα – πρόκληση γιατί οι ίδιοι μέσα από ένα καθορισμένο πλαίσιο οδηγιών και μουσικής καλούνται από απλοί performers να γίνουν δημιουργοί. Ώρα έναρξης  21.00

Η Δημοτική σχολή χορού με πάνω από 35 παραστάσεις και παρουσιάσεις στο Βόλο και εκτός νομού  αλλά και πολλές συμμετοχές στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης  τα τελευταία 29 χρόνια, καλεί όλους τους φίλους του χορού σε αυτές τις δύο βραδιές για να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την Τέχνη που με την παγκόσμια «γλώσσα» της ενώνει τους ανθρώπους.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ