Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO, τον επίσημο ανώτατο οργανισμό για όλες τις μορφές χορού, σε όλες   τις   χώρες   του   κόσμου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία   γέννησης, το  1727,  του   Ζαν-Ζορζ   Νοβέρ, δημιουργού   του σύγχρονου μπαλέτου. Σε όλο τον κόσμο σχολές χορού, χορευτικές ομάδες και άλλοι φορείς που έχουν αντικείμενό τους το χορό, οργανώνουν εκδηλώσεις για να τιμήσουν τη  μέρα αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό η  Διεύθυνση  Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Δήμου Βόλου, σας προσκαλεί  στην παράσταση «Φλοράλια,   μια   φάρσα   με   αίσιο   τέλος», που διοργανώνεται από τη Δημοτική   Σχολή   Χορού   Βόλου, συμμετέχοντας έτσι, για έκτη  συνεχόμενη   χρονιά, στον εορτασμό για την Παγκόσμια  Ημέρα Χορού.  Το πρωτότυπο  αυτό  παραμύθι     θα παρουσιαστεί το   Σάββατο   29   Απριλίου   2017,  στο θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής» (Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου). Θα   συμμετάσχουν 130 μαθητές των τμημάτων χορευτικής   προπαιδείας     και     κλασσικού   χορού της Δημοτικής Σχολής Χορού. Πρόκειται   για   ένα   παραμύθι εμπνευσμένο από μικρές ιστορίες του 19ου  αιώνα όπου σκοπό έχουν να εξηγήσουν, με απλό τρόπο στα παιδιά, τις αλλαγές των εποχών. Όλα ξεκινούν τις τελευταίες μέρες του χειμώνα όπου η Παγωνιά και ένα μικρό ξωτικό αποφασίζουν να κάνουν μια φάρσα.  Μήπως   όμως   αυτό   σημαίνει   ότι   στον   κόσμο   θα   επικρατήσει   ο   αιώνιος χειμώνας;

Το   παραμύθι   έγραψε   και   σκηνοθέτησε   η   Καλλιτεχνική  Διευθύντρια   της  Δημοτικής  Σχολής Χορού, Άντζελα Καλαντζή. Η δημιουργία και διδασκαλία των χορογραφιών ανήκει στην ίδια και  στις  καθηγήτριες   της   Σχολής   Χορού   Κασσάνδρα   Αλίκη,   Κόκκινου   Θώμη   και Φραγκουδάκη Ελένη. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Διανέλου Χρύσα.

Η Δημοτική σχολή χορού μετρώντας περισσότερες από 37 παραστάσεις και παρουσιάσεις στο Βόλο αλλά και εκτός νομού, και πολλές συμμετοχές στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης  τα τελευταία  χρόνια, καλεί όλους τους φίλους του χορού  για να γιορτάσουμε μαζί αυτή την Τέχνη που με την παγκόσμια «γλώσσα» της ενώνει τους ανθρώπους.

 

 

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ