Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
17η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς στο πλαίσιο του «Χορωδιακού Φεστιβάλ Βόλου»

 

Το   Σάββατο 23 Μαΐου 2015 στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς πραγματοποιείται η 17η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς, ενταγμένη στο πλαίσιο του «Χορωδιακού Φεστιβάλ Βόλου»  που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Η συνάντηση συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ και την Αντιδημαρχία Δ.Ε. Βόλου – Ν. Ιωνίας & Περιφερ. Δημ. Ενοτήτων. Οι  χορωδίες  που συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια είναι δημιούργημα των τοπικών κοινωνιών που αναπτύχθηκαν στην πορεία των χρόνων  και συνέβαλαν στην πολιτιστική φυσιογνωμία των κοινοτήτων ενισχύοντας τοπικά τον πολιτισμό και  τις πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και   την τουριστική ανάπτυξη.

Φέτος στη συνάντηση συμμετέχει η   Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Αγριάς Δήμου Βόλου, η οποία  «κλείνει» αισίως 20 χρόνια από την δημιουργία της ενώ οι προσκεκλημένες χορωδίες που θα πλαισιώσουν μουσικά τη Χορωδιακή Συνάντηση είναι η ΧορΤωδία με μαέστρο τον Νίκο Αδρεσκέλα και η Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Πάτρας με μαέστρο τον Τάσο Καραγιάννη.

Η ιδέα πραγματοποίησης και συνέχισης του χορωδιακού θεσμού ανήκει στο μαέστρο της Χορωδίας Αγριάς Βλάση Μαστρογιάννη, ο οποίος με την αμέριστη στήριξη των χορωδών, των μελών του Σωματείου «Φίλοι Μικτής Χορωδίας Δημοτικής Ενότητας Αγριάς» και του Προέδρου της Κοινότητας Αγριάς κ. Δημητρίου Στέλλου προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Μικτή Χορωδία Αγριάς ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από το Βόλο και την Αγριά, που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Έχει λάβει  μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. (Ρουμανία, Σλοβακία, Κύπρο, Θήβα, Δράμα, Καρπενήσι, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη, Πέραμα, Σπερχειάδα, Ελασσόνα, Τρίκαλα, Γύθειο, Σπάρτη, Τρίπολη κ.α.).

Ακόμη, στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς προς την τοπική κοινωνία δίνει κάθε χρόνο συναυλίες, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Χορωδία Αγριάς είναι σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της περιοχής και διοργανώνει κάθε χρόνο τη Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς, με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει όλη την γκάμα τραγουδιών από κλασσικά, βυζαντινά, παραδοσιακά, έντεχνο και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, καντάδες, αποσπάσματα από οπερέτες κ.λ.π.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει εδώ και δεκαέξι χρόνια ο καταξιωμένος μαέστρος κ. Βλάσης Μαστρογιάννης, που για πολλά χρόνια έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα ως καθηγητής μουσικής και ως διευθυντής χορωδιών της περιοχής μας.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πορφυρογένειου Ιδρύματος που στηρίζει πάντοτε έμπρακτα τις εκδηλώσεις Πολιτισμού η διοργανώτρια Μικτή Χορωδίας Αγριάς με μαέστρο τον Βλάση Μαστρογιάννη θα παρουσιάσει ανανεωμένο πρόγραμμα χορωδιακής μουσικής  που θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένες μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο. Σολίστ η Μάρω Σταμοπούλου. Τη χορωδία συνοδεύει  η εξαιρετική πιανίστα Φανή Παρασκευά.

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Αίθουσα εκδηλώσεων του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς Είσοδος ελεύθερη
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ