Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
18η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς στο πλαίσιο του «Χορωδιακού Φεστιβάλ Βόλου»

Το   Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά πραγματοποιείται η 18η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς, ενταγμένη στο πλαίσιο του «Χορωδιακού Φεστιβάλ Βόλου»  που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά. Η συνάντηση συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ και το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη. Οι  χορωδίες  που συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια είναι δημιούργημα των τοπικών κοινωνιών που αναπτύχθηκαν στην πορεία των χρόνων  και συνέβαλαν στην πολιτιστική φυσιογνωμία των κοινοτήτων ενισχύοντας τοπικά τον πολιτισμό και  τις πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και   την τουριστική ανάπτυξη.

Φέτος στη συνάντηση συμμετέχει η   Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Αγριάς Δήμου Βόλου με μαέστρο το Βλάση Μαστρογιάννη, ενώ οι προσκεκλημένες χορωδίες που θα πλαισιώσουν μουσικά τη Χορωδιακή Συνάντηση είναι το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τον Ηρακλή Παναγόπουλο, η Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.ΣΑ.), με μαέστρο τον Μενέλαο Παλαιοδημόπουλο και η Χορωδία Καλλιτεχνικού Συλλόγου Καρδίτσας  «Ο Αρίων» με μαέστρο το Χρήστο Σάλτη.

Η ιδέα πραγματοποίησης και συνέχισης του χορωδιακού θεσμού ανήκει στο μαέστρο της Χορωδίας Αγριάς Βλάση Μαστρογιάννη ο οποίος έχει αναλάβει την  καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία ενώ για πολλά χρόνια έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα ως καθηγητής μουσικής και ως διευθυντής χορωδιών της περιοχής μας.

Η Μικτή Χορωδία Αγριάς ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από το Βόλο και την Αγριά, που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Έχει λάβει  μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. (Ρουμανία, Σλοβακία, Κύπρο, Θήβα, Δράμα, Καρπενήσι, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη, Πέραμα, Σπερχειάδα, Ελασσόνα, Τρίκαλα, Γύθειο, Σπάρτη, Τρίπολη κ.α.). Στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς προς την τοπική κοινωνία δίνει κάθε χρόνο συναυλίες, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Χορωδία Αγριάς είναι σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της περιοχής και διοργανώνει κάθε χρόνο τη Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς, με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει όλη την γκάμα τραγουδιών από κλασσικά, βυζαντινά, παραδοσιακά, έντεχνο και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, καντάδες, αποσπάσματα από οπερέτες κ.λ.π.

 

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Η  είσοδος είναι ελεύθερη.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ