Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
2ος Ημιμαραθώνιος, 23ος Δρόμος Υγείας 3 χιλιομέτρων και αγώνας 500m για παιδιά ηλικίας ως 10 ετών

Ένας αγώνας που όμοιός του δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στον Βόλο, υπόσχεται να πραγματοποιήσει στις 16 Απριλίου η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Ημιμαραθωνίου Βόλου.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Ενότητα Μαγνησίας), θα διοργανώσουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο της πόλης μας απόστασης 21,1 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί ο 23ος Δρόμος Υγείας 3 χιλιομέτρων, αγώνας για όλη την οικογένεια, και αγώνας 500 μέτρων για παιδιά ηλικίας ως 10 ετών.

Ο Ημιμαραθώνιος θα γίνει το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις 17.00 το απόγευμα, με εκκίνηση και τερματισμό την παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Η διαδρομή θα πηγαίνει προς τις Αλυκές και θα επιστρέφει. Λίγα λεπτά μετά θα ξεκινήσει ο 23ος Δρόμος Υγείας, για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας και τα παιδιά, που θα είναι απόστασης 3 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και ο αγώνας 500 μέτρων για τα παιδιά. Για άλλη μια φορά το σύνθημα είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Μέσα από αυτούς τους αγώνες, αλλά και τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι πολίτες οδηγούνται στον χώρο του αθλητισμού για έναν υγιεινό, αλλά και ξεχωριστό τρόπο ζωής. Όσοι συμμετέχουν, θα διανύσουν μια θαυμάσια διαδρομή, που πραγματοποιείται δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο.

Εκατοντάδες θα είναι οι αθλητές από όλη την Ελλάδα που θα τρέξουν στους αγώνες, ενισχύοντας στο μέγιστο τον αθλητικό τουρισμό του Βόλου και της Μαγνησίας. Για τον Ημιμαραθώνιο τέθηκε όριο 600 συμμετοχών, και για τον Δρόμο Υγείας όριο 400 συμμετοχών. Έτσι οι εγγραφές θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν οι παραπάνω αριθμοί. Απεριόριστος θα είναι ο αριθμός συμμετοχών στον αγώνα των παιδιών.

Όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα. Οι νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης και των ηλικιακών κατηγοριών θα βραβευτούν και με κύπελα. Σε όσους μετέχουν στον Ημιμαραθώνιο θα κληρωθούν 4 ζευγάρια παπούτσια Saucony, χορηγού του αγώνα, ενώ από άλλο ένα ζευγάρι θα πάρουν ο νικητής και η νικήτρια του αγώνα. Ανανμηνηστικά T-Shirt (Saucony) θα δοθούν στους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο. Αναμνηστικά T-shirts θα δωθούν στους συμμετέχοντες στο Δρόμο Υγείας. Η χρονομέτρηση των δρομέων θα γίνει ηλεκτρονικά με τσιπ χρονομέτρησης και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα δημοσιεύσιμα για κάθε δρομέα με τον τερματισμό του.

Κατά τη διοργάνωση του αγώνα θα κινείται ασθενοφόρο. Τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η τροχαία, το Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ στον αγώνα θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της η Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων Διάσωσης Μαγνησίας.

Πολύτιμη είναι η συνεισφορά του μέγα χορηγού του 2ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, ΙΚΕΑ, των χορηγών, και όλων των υποστηρικτών. Χάρη στη συνδρομή αυτών ο αγώνας απογειώνεται ως ένας από τους κορυφαίους στη χώρα μας, βάζοντας τις βάσεις για τη μετατροπή του από το 2017 σε Διεθνή. Οι χορηγοί του 2ου Ημιμαραθωνίου Βόλου είναι οι εξής:
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
ΙΚΕΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:Cyta

ΕΨΑ
ΔΙΟΣ
Saucony
Pharmnet

RunningNews.gr (χορηγός επικοινωνίας)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ζαγοριν
Καρακατσάνης
Φιλομήλα
Puppets
Ταμπακιώτης
Peugeot
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας
Aspirina
Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)
Β.Καραλης
Portaria hotel
Άνθη Κλόντζα
Γυμναστήριο GRE.A.T
Ζαχαροπλαστείο Μπάμπης

Τυπογραφείο Σάμιος

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ
ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας)
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας (Ομάδα Διάσωσης)

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

Ισχύουν οι κανονισμοί των επίσημων αγώνων IAAF όπως προβλέπονται.

Εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο και τον Δρόμο Υγείας γίνονται αποκλειστικά και μόνο στο σάιτ του αγώνα www.voloshalfmarathon.gr και θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν 600 και 400 εγγραφές αντίστοιχα. Οι εγγραφές για τον αγώνα των παιδιών θα γίνονται την ημέρα του αγώνα και μόνο.

Η σελίδα του Ημιμαραθωνίου Βόλου στο facebook από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, είναι η εξής: https://www.facebook.com/Volos-Half-Marathon-Ημιμαραθώνιος-ΒΟΛΟΥ-210151729339781 Επίδης η σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο facebook είναι η https://www.facebook.com/sdyvolou/

Όλοι οι μετέχοντες στους αγώνες οφείλουν να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό, και να αποδεχτούν τους όρους και τους κανονισμούς των αγώνων. Για τη συμμετοχή οποιουδήποτε ανήλικου απαιτείται η αποδοχή των όρων από τον κηδεμόνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για τους αγώνες:

24210 71770 κ. Κώστας Κυριαζής.

24210 23523 κ.Τρύφωνος Σπύρος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας να συμβάλουν με το καλύτερο τρόπο στο μεγαλύτερο γεγονός λαϊκού μαζικού αθλητισμού της πόλης μας, είτε μετέχοντας οι ίδιοι με την οικογένειά τους στον αγώνα, είτε βοηθώντας τη διοργάνωση, βρισκόμενοι στα σημεία της διαδρομής για να χειροκροτήσουν και να εμψυχώσουν τους εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα που θα μας επισκεφθούν για να τρέξουν στον μεγάλο αγώνα και να χαρούν τη δράση στη πόλη μας.

2ος ημιμαραθώνιος

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ