Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
90 χρόνια Φιλαρμονική Βόλου

H Φιλαρμονική της πόλης μας γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια λειτουργίας της. Από το 1924 που πρωτοσυστάθηκε στην πόλη μας ως Φιλαρμονική Βόλου ,μετρά φέτος 90 χρόνια δημιουργίας εξέλιξης ,ιστορίας και πολιτισμού. Με ιστορία και παράδοση ενενήντα ετών, σήμερα, είναι μία σύγχρονη μικρή  Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών, η οποία παράγει σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο, με συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας  χαράζοντας νέους δρόμους μουσικής παιδείας και καλλιτεχνικής προσφοράς.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, ενταγμένη πια  στο πλαίσιο του διευρυμένου «καλλικρατικού» Δήμου, στο Τμήμα Μουσικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού-Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου»(ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ)Δήμου Βόλου, αν και περιορισμένη αριθμητικά στον αριθμό των μελών της, συνεχίζει να  δραστηριοποιείται και συμμετέχει σε όλες τις επετειακές, εθιμικές αλλά και εποχιακές εκδηλώσεις,   ενώ πλαισιώνει μεγάλες διοργανώσεις σηματοδοτώντας την έναρξη και τη λήξη τους, στο Βόλο και στις Δημοτικές Ενότητες.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της συμπλήρωσης 90 χρόνων, θα παρουσιαστεί μια πρώτη εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας(Σταδίου –Μανδηλαρά). Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η ορχήστρα της Φιλαρμονικής θα μοιραστεί με τους πολίτες του βόλου την εορταστική της διάθεση με ένα πλούσιο πρόγραμμα μελωδίας και ελληνικού τραγουδιού. Θα ακουστούν τραγούδια των  Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκη    Στ.Ξαρχάκου, Σ. Κουγιουμτζή , Β. Τσιτσάνη  και άλλων γνωστών Ελλήνων συνθετών.

Με τους μουσικούς της Φιλαρμονικής θα συμπράξουν  οι: Βασίλης  Αγροκώστας, Κατερίνα Αποστολοπούλου   και  η χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου, καθώς και οι Στέφανος-Μάριος Εμαννουήλ και  Ιωάννα Λαζάρου. Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής  που συμμετέχουν είναι οι: Λίντα Αρσενοπούλου, Χρήστος Ασπρούδης, Θανάσης Γατής, Διονύσης Γερολυμάτος, Μαρία Γκιούρκη, Κρινούλα-Μίνα Κακλιά, Κώστας Κουτριάνος, Γιώργος Κερασιώτης, Βαγγέλης Μπακάλης, Ελένη Μπάρτζου,  Κατερίνα Παπαϊωάννου,  Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Παρλιάρου,  Λευτέρης Στράκας,  Βάϊος Τακτικός, Θανάσης Τακτικός, Θόδωρος Φακίδης, Ελευθερία Φραγκουδάκη, Νίκος Χατζηνικολάου και οι δόκιμοι μουσικοί: Αργύρης Ασπρούδης, ΒιργινίαΚαρπίδα, Ματούλα Μανιώτη, Βασιλεία Πιπιλή.

Έκτακτη συμμετοχή του Μάκη Παπαδιακουμή στο ακορντεόν και Γιάννη Πολίτη στο μπουζούκι.

Ενορχηστρώσεις –Διασκευές:  Γεώργιος Καρυδάκης,  Άγγελος Μαντζαφλέρης, Βασίλης Τασούδης,

Διεύθυνση Χορωδίας –Διδασκαλία: Κατερίνα Αποστολοπούλου

Διεύθυνση Ορχήστρας –Επιμέλεια προγράμματος: Βασίλης  Τασούδης

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους φιλόμουσους για ν΄απολαύσουν και να ταξιδέψουν με τους ήχους της Φιλαρμονικής μας.

.

 

.
 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ