Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
Αφιέρωμα στο μεγάλο τραγουδοποιό Νίκο Παπάζογλου

Ένα μουσικό αφιέρωμα στο γνωστό τραγουδοποιό και τροβαδούρο Νίκο Παπάζογλου παρουσιάζει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ, την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 22:00 στο Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας στο Πολιτιστικό Κέντρο, μετά από πρόταση μουσικών της πόλης.

Ο Νίκος Παπάζογλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαρτίου 1948. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1960 συμμετέχοντας στους Olympians και τους Zealot και συνεργάστηκε με τους Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Ξυδάκη. Ο δίσκος «Η Εκδίκηση Της Γυφτιάς» που δημιούργησε με τον Μανώλη Ρασούλη έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και απογείωσε την καριέρα του. Τραγούδια του τραγούδησαν πολλοί μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές ενώ στο στούντιο του «Αγροτικόν» στη Θεσσαλονίκη στήριξε πολλούς νέους καλλιτέχνες συμμετέχοντας στους δίσκους τους ως παραγωγός, ηχολήπτης, ενορχηστρωτής και μουσικός.

Το μουσικό αφιέρωμα προτείνουν και παρουσιάζουν οι Βολιώτες μουσικοί,  Κώστας Ζάρπας στα πλήκτρα και την ενορχήστρωση, Γιώργος Αποστολίδης στο μπουζούκι, το μπαγλαμά και στα φωνητικά, Σταμάτης Γκουτσιούδης στις κιθάρες και στα φωνητικά, Σταύρος Τσάμογλου στα τύμπανα και στα κρουστά. Ερμηνεύει ο Γιάννης Σεφαλίδης. 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Η γενική είσοδος στο μουσικό αφιέρωμα είναι 5 ευρώ ενώ για ανέργους και φοιτητές 3 ευρώ.
Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο κέντρο πληροφόρησης «Δίαυλος» στην οδό Τοπάλη 14. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210-25363.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ