Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΣΤΥλογία, ο μύθος μιας Πόλης, η νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Δήμου Βόλου παρουσιάζει σε συνεργασία με Το Θέατρο της Εμπειρίας, την παράσταση με τίτλο «ΑΣΤΥλογία, ο μύθος μιας Πόλης» η οποία θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Πόλης του Βόλου στη διεύθυνση  Φερών 17, την Τέταρτη 23 Δεκεμβρίου 2015. Η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις  19:00 & η δεύτερη στις 20:30. Οι παραστάσεις μπορεί να αυξηθούν ανάλογα με τη ζήτηση. Πρόκειται για τη νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου και  είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για  το 2015, μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Είναι ένα ιδιότυπο σκηνικό πείραμα που στοχεύει στην ανάδειξη της αστικής ιστορίας της πόλης του Βόλου από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα, μιας πόλης – ορόσημο στην ιστορία των ελληνικών αστικών κέντρων, με “σύγχρονο παρελθόν” για πάνω από ενάμιση αιώνα.

Η θεατρική παράσταση είναι μία πρωτοποριακή απόπειρα βιωματικής προσέγγισης χαρακτήρων στα πλαίσια ενός καθ’ όλα σύγχρονου αστικού κέντρου στον ελλαδικό χώρο μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Οι ηθοποιοί ως ξεναγοί με τη σύμπραξη δώδεκα ακόμη θεατών έκαστος βαδίζουν τη διαδρομή του Μουσείου της Πόλης και περιηγούνται ανάμεσα σε άλλους πενήντα ερμηνευτές σε ένα κυκλόραμα από εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις του αστικού τοπίου της πόλης του Βόλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησιάς από 1870 μέχρι σήμερα.

Η ιδέα, το κείμενο και η σκηνοθεσία ανήκουν στο Νίκο Φυτά. Μαζί του εμφανίζονται οι ηθοποιοί Αιμιλία Βάλβη, ο Κώστας Βαρσαρδάνης και η Γεωργία Μίκου.

Οι παραστάσεις είναι δωρεάν για το κοινό. Η παράσταση διαρκεί 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Επειδή ο αριθμός των θεατών ανά παράσταση – ξενάγηση είναι περιορισμένος οι παραστάσεις θα λειτουργήσουν αυστηρά με κρατήσεις θέσεων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Μουσείου της Πόλης, 2421029878.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ