Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
Αυλαία του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών με την Τελετή Έναρξης

Μετά την ακύρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών στο Μεξικό η FINA ( Παγκοσμια Ομοσπονδία), μέσω της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ανέθεσε χωρίς καμμία αμφιβολία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βόλο.

Η τεράστια παρακαταθήκη των τριών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων που έχουν διεξαχθεί τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη μας και η πληθώρα άλλων μεγάλων διοργανώσεων την τελευταία δεκαετία, με την άριστη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, συνέβαλαν στην άμεση ανάθεση μέσα σε διάστημα ενός μόλις μήνα από την έναρξη των αγώνων (17 Αυγούστου ) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Δεκαέξι χώρες, από όλες τις ηπείρους ήτοι, 1 από την Αφρική, 4 από την Αμερικανική, 1 από την Ασία, 8 από την Ευρώπη και 2 από την Ωκεανία, αναλυτικά  Δημοκρατία Ν. Αφρικής, Ηνωμ. Πολιτείες Αμερικής, Μεξικό, , Βραζιλία, Καναδα, Ιαπωνία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία και φυσικά η Εθνική Ελλάδας.

Οι 16 ομάδες θα λάβουν μέρος στους αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην ανοικτή δεξαμενή του κολυμβητηρίου «Ι. Ζηργάνος» – η είσοδος είναι ελεύθερη -, ενώ το κολυμβητήριο «Β. Πολύμερος» θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο.
Η αυλαία ανοίγει την Δευτέρα το πρωί, στις 9:00, με τον αγώνα Ιαπωνία – Ρωσία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα www.doepap.gr, την ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και την ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://volos2015.com

Τελετή Έναρξης 

Ωστόσο η επίσημε έναρξη του Πρωταθλήματος θα γίνει σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου, στις 20:15, στον φυσικό χώρο του Αθλήματος, στο κολυμβητήριο «Ι. Ζηργάνος», με την παρέλαση και παρουσίαση των ομάδων.
Μετά την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας και τις σύντομες ομιλίες – χαιρετιστήρια μηνύματα του Δημάρχου Βόλου κ. Α. Μπέου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ Αγοραστού, του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Δ. Διαθεσόπουλου,, και του υπεύθυνου τμήματος Υδατοσφαίρισης της Παγκάσμιας Ομοσπονδίας κ. Δ. Διαθεσόπουλου, όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν το θαυμάσιο θέαμα που απολαύσαμε το καλοκαίρι του 2013 κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που έγινε και πάλι στην πόλη του Βόλου με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης θα παρουσιάσουν 2 προγράμματα, ένα Ντουέτο και ένα Ομαδικό, τα οποία θα πλαισιωθούν από χορευτικά προγράμματα εκτός νερού.

Καλούνται όλοι οι πολίτες της πόλης μας και φυσικά κάθε ενδιαφερόμενος, να παρακολουθήσουν το όμορφο θέαμα της τελετής έναρξης και φυσικά τους συναρπαστικούς όπως προβλέπεται αγώνες. 

 

   

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ