Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
Bραδιά μελοποιημένης ποίησης

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σας προσκαλεί σε μία  μουσική βραδιά μελοποιημένης ποίησης την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στις 20:30 στο πλαίσιο  λειτουργίας της έκθεσης «οι κούκλες μου…οι ομορφιές του κόσμου» στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο (Μεταμορφώσεως 3 ). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής  Ημέρας Ποίησης  με ερμηνεύτρια  την Έρρικα Πατρικίου με τη συνοδεία στο πιάνο του Ηλία Χατζόγλου.

Με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών από κύκλους ποιημάτων αλλά και μεμονωμένα ποιήματα οι δύο καλλιτέχνες έχουν προετοιμάσει ένα σημαντικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί σε ιδιαίτερους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Οδυσσέας Ελύτης σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη,  Δημήτρη Λάγιου, Δημήτρη Παπαδημητρίου,  Γιάννης Ρίτσος σε   μελοποίηση του Μάριου Τόκα, Μανώλης Αναγνωστάκης σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη, Κώστας Καρυωτάκης σε μελοποίηση της Λένας Πλάτωνος, Μυρτιώτισσα σε μελοποίηση του Σταμάτη Κραουνάκη,  και τόσοι άλλοι μεγάλοι ποιητές θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα  της βραδιάς.

 

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ποιήματα  των Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Νικηφόρου Βρεττάκου και Κωνσταντίνου Καβάφη  σε μελοποίηση  του Ηλία Χατζόγλου που έχουν ηχογραφηθεί με τη φωνή της Έρρικας Πατρικίου και πρόκειται να κυκλοφορήσουν με τη σφραγίδα μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Ένα αφιέρωμα με  λυρισμό, ευαισθησία και σεβασμού  στο έργο των  μεγάλων  Ελλήνων  ποιητών και συνθετών θα  έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό.

 

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στις 20:30 Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.  
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ