Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
“Χορεύετε…;” Συναυλία με χορούς για 2 πιάνα στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Η τέταρτη κατά σειρά συναυλία του Ετήσιου Εκπαιδευτικού και Καλλιτεχνικού κύκλου «Χειμωνανθού» ΙΙ (www.wintersweetmusic.org) του Δημοτικού Ωδείου Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου είναι η συναυλία με χορούς για δύο πιάνα με τίτλο «Χορεύετε…;» και η οποία θα πραγματοποιηθεί από το πιανιστικό ντουέτο “Piano duo Specchio” την Τετάρτη 27/1/2016 και ώρα 8:30 μ.μ στην αίθουσα συναυλιών ΕΡΣΗ ΣΑΡΑΤΣΗ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Το πιανιστικό ντουέτο «Piano duo Specchio» αποτελούν οι: Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη και η Τζένη Σουλκούκη.

“Το πιάνο από την δημιουργία του ήταν και είναι ένα από τα επικρατέστερα σολιστικά όργανα με μεγάλη επιρροή στον κόσμο. Το “Piano duo Specchio” στοχεύει στην συνέχιση αυτής της πορείας με στόχο να φέρει περισσότερο κόσμο κοντά στο μεγαλείο της μουσικής κάνοντάς την ισχυρή δύναμη στην κοινωνία. Από την ίδρυση του πιανιστικού ντουέτου τους το 2013, η Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη και η Τζένη Σουλκούκη έχουν ήδη πραγματοποιήσει συναυλίες σε διάφορα φεστιβάλ, ωδεία, μουσεία και με μεγάλη επιτυχία τον Ιούλιο του 2015 πραγματοποίησαν περιοδεία με πολλές συναυλίες και σεμινάρια σε πόλεις της Κίνας. Τα παιδικά τους χρόνια, η κοινή τους μουσική πορεία σαν μαθήτριες αλλά και η επαγγελματική τους πορεία, δημιούργησε ένα δεσμό που μόνο με τη δημιουργία του “Piano duo Specchio” θα μπορούσε να εκφραστεί. Άλλωστε specchio σημαίνει καθρέφτης.”

 

Η Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη γεννήθηκε το 1987 και σε ηλικία 5  ετών άρχισε μαθήματα πιάνου. Αργότερα συνέχισε τις μουσικές της  σπουδές στο Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια τη Ντόρα Μπακοπούλου απ’ όπου αποφοίτησε παίρνοντας Δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο. Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς αποσπώντας πρώτα βραβεία και διακρίσεις. Παρακολούθησε διεθνή σεμινάρια πιάνο με τους Gwen Bemish, Karin Merle, Bernard Rengeissen. Έχει παίξει για την Ε.Ρ.Τ.Α Ελλάς, έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κερκύρας υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Κάφυρη, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, στο Φεστιβάλ Κερκύρας (Ionian Concerts 2007), στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αίγινας, στο Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης του Πηλίου, στο Φεστιβάλ της Νάξου καθώς, στον κύκλο συναυλιών του ωδείου Φ. Νάκας για νέους σολίστ και είχε αναλάβει την μουσική προετοιμασία της όπερας “Άλκηστις” του Θεόδωρου Στάθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το 2012 συμμετείχε στο 1ο “Great Silk Way Congress & Festival” νέων στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) με συμμετοχές από 25 χώρες του κόσμου. Το αποκορύφωμα της έως τώρα καριέρας της, ήταν τα δύο σόλο ρεσιτάλ στις πόλεις Toyama και Okayama της Ιαπωνίας στα πλαίσια του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ για φιλανθρωπικό σκοπό. Έχει αναλάβει καθήκοντα πιανιστικής συνοδείας στο Ωδείο Αθηνών και διδάσκει πιάνο στο Τονικό και Διατονικό Ωδείο. Το 2014 μαζί με την πιανίστρια Τζένη Σουλκούκη δημιούργησαν το πιανιστικό ντουέτο “ Piano Duo Specchio”.

 

Η Τζένη Σουλκούκη γεννήθηκε στην Αλβανία το 1983. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου πέντε ετών με τη μητέρα της Violeta Sulkuqi και στη συνέχεια, στο μουσικό σχολείο «Onufri», με την διακεκριμένη πιανίστα Keti Qosja. Την πρώτη της συναυλία έδωσε σε  ηλικία 6 ετών στο θέατρο «Skampa». To 1994 γράφεται στο Ωδείο Αθηνών στη μέση σχολή πιάνου, με την καθηγήτρια Λουκία Φιλιππόνη, αποσπώντας βραβεία διάκρισης σε κάθε έτος φοίτησής της, Συνεχίζει τις σπουδές της στην ανωτέρα σχολή στην τάξη του κ. Άρη Γαρουφαλή και το 2001 παίρνει μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Φίλωνας», από τον οποίο αποσπά το Α’ βραβείο. Υπό τη διδασκαλία του καθηγητή Άρη Γαρουφαλή, αποφοιτά το 2006 από το Ωδείο Αθηνών, με δίπλωμα, βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο. Το 2006, με τον ταλαντούχο νέο βιολιστή Jonian-Ilia Kadesha, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Βιέννη στο διαγωνισμό Eurovision για νέους σολίστες. Έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες συναυλίες μουσικής δωματίου, ρεσιτάλ, διαγωνισμούς, σεμινάρια και εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό  είτε με την ιδιότητα της σολίστ είτε ως συνοδός πιάνου. Υπήρξε συνοδός πιάνου στο Ωδείο Αθηνών για 5 χρόνια και πιανίστα της χορωδίας των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Αθηνών, «Musica». Από το 2012 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών. Είναι πιανίστα της χορωδίας «Rosarte» (Χρυσό μετάλλιο, Gratz 2008, Riga 2014). Μαζί με την Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη, ιδρύει το «Piano Duo Specchio» το 2014. Τον Ιούλιο του 2015 πραγματοποίησαν συναυλίες και σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Κίνας στα πλαίσια μιας μεγάλης περιοδείας που οργανώθηκε για το Piano Duo Specchio.

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Τετάρτη 27/1/2016 και ώρα 8:30 μ.μ στην αίθουσα συναυλιών ΕΡΣΗ ΣΑΡΑΤΣΗ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ