Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία “Jazzy Christmas”

Την Τετάρτη  17 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 το σύνολο ΙΑΜΒΟΣ σε συνεργασία με τη Τζένη Χατζηδήμου θα πραγματοποιήσουν συναυλία με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. Τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια  και οι γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, θα ανεβάσουν τη χαρούμενη διάθεση των ημερών και θα φέρουν πιο κοντά τα Χριστούγεννα, αυτή την μεγάλη παγκόσμια γιορτή της αγάπης και της προσφοράς. Οι μουσικές επιλογές εμπεριέχουν παγκόσμια και πανανθρώπινα μηνύματα όπως, της αγάπης, της αλληλεγγύης, της συγχώρεσης και της γενναιοδωρίας τις οποίες διασκεύασε το μουσικό σύνολο ‘’ΙΑΜΒΟΣ’’ με μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο, ώστε η ερμηνεία να έχει αέρα και αίσθηση jazz. Η συναυλία  απευθύνονται σε όλους τους ακροατές της καλής μουσικής κάθε ηλικίας, χωρίς φραγμούς και στεγανά και εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Η Είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και ο καθένας μπορεί αντί εισιτηρίου να προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βόλου.

Το Μουσικό Σύνολο   ΙΑΜΒΟΣ που αποτελείται από τους διπλωματούχους και βραβευμένους  Σολίστ Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη (πιάνο) και Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο) δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά τα τελευταία 22 χρόνια, από το 1992.

Ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ όπως ενδεικτικά στην ετήσια  επίσημη Θρονική εορτή του Πατριαρχείου το Μάιο του 2011 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το επετειακό αφιέρωμα στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ταινιών στο Λονδίνο (Αγγλία), συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών «Without borders» στο Παλάτι «Balchik» στην Βάρνα της Βουλγαρίας. Το Μουσικό Σύνολο ΙΑΜΒΟΣ έχει σταθερή συνεργασία με τους σημαντικότερους τοπικούς φορείς όπως, τους Δήμους που ανήκουν στην Μαγνησία, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, την Γαλλική Πρεσβεία, το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνο-γαλλικής Σχολής ¨Αγιος Ιωσήφ και την Ελληνο-γαλλική  Σχολή Άγιος Ιωσήφ. Επίσης συμμετέχει από το 2006 στον ετήσιο κύκλο εκδηλώσεων «Δελληγεώργια». Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, μέσα από την γέννηση του Χριστού. του 2004, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής (Βόλος 2006), Δεληγεώργεια 2008- «Αργαναύτες», εορτασμοί για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, «Πολιτιστική Μεσογειάδα 2010»κ.α.

Η Τζένη Χατζηδήμου γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας, είναι πτυχιούχος πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας. Παρακολούθησε μαθήματα στο School of Creative Arts, Purdue University (West Lafayette, Indiana, USA). Είναι πτυχιούχος Μονωδίας και πήρε το πτυχίο της με την υψίφωνο Φανή Καρκάλα με Άριστα Παμψηφεί. Συνέχισε στην Αθήνα Μονωδία και Μελοδραματική (κατόπιν προτροπής του εξεταστή της στο πτυχίο τενόρου Γιώργου Ψαρουδάκη) με τη μεσόφωνο Λυδία Αγγελοπούλου, τον τενόρο Σταμάτη Μπερή, κ.α. (της Λυρικής Σκηνής). Πήρε το Δίπλωμά της από το Ωδείο Νάκα  (Αθήνα) με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Εργάστηκε ως καθηγήτρια  πιάνου σε Μουσικά Σχολεία και Ωδεία. Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος και καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Βόλου).

Υπήρξε μέλος και σολίστ (1995-2012) της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου  Γιάννη Καρκάλα) και από το 2002 συνεργάζεται με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καρυδάκη και στη συνέχεια του μαέστρου Βασίλη Τασούδη).

Έχει συμμετάσχει ως σολίστ: Στην Εθνική Λυρική  Σκηνή (Αθήνα), Σε Φεστιβάλ Ωδείων και Μουσικών Σχολών Μαγνησίας,στο έργο του Pergolesi “Stabat Mater” με την Κρατική Ορχήστρα του Σούμεν Βουλγαρίας και στο ίδιο έργο με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Λυρικών Σολίστ (Αθήνα),με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Συμεών Κόγκαν), με το (Φωνητικό Σύνολο) Voice & Voices  της Σύλβιας  Τσιμπανάκου  (υποτροφία Maria Callas) και με τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (υπό τη διεύθυνση  του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη). 

Συνεργάζεται ακόμη με τους πιανίστες  Καίτη Σαμαρτζή, Ειρήνη Λαλιώτου (υποτροφία Gina Bachauer), Μανώλη Νεοφύτου (υποτροφίες σε Ρωσία και Γαλλία), με τα Οργανικά Σύνολα ΙΑΜΒΟΣ, Ηπειρωτική Συμφωνική Ορχήστρα σε συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Αίγυπτο, κ.λπ. Είναι εξετάστρια σε Πιάνο και Μονωδία καθώς και Υπεύθυνη Τάξης Μονωδίας στο Ωδείο Τσακάλωφ (Κεντρικό Ιωάννινα και στα Παραρτήματά του, Ηγουμενίτσας, Αργυροκάστρου- Αλβανίας), στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων και στο Ωδείο Άρτας.

                                            

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ