Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
Ευχαριστήριο για την ολοκλήρωση της θητείας του Γρηγόρη Γαλάτη στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

Στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γρηγόρης Γαλάτης υπηρέτησε με συνέπεια τον ρόλο που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2017 μέχρι και την ολοκλήρωση της θητείας του τον Μάιο του 2023, παρά τις αντιξοότητες που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έπληξε σημαντικά τον καλλιτεχνικό χώρο και ιδιαίτερα τις παραστατικές τέχνες.

Η συνεισφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, με άξονα το προσωπικό του όραμα, ήταν πολύ σημαντική καθώς μεταξύ άλλων κατάφερε να προσθέσει νέα στοιχεία που αναβάθμισαν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., προτείνοντας ένα ευρύτατο και ποικίλο ρεπερτόριο ελλήνων και ξένων συγγραφέων και εστιάζοντας  στην αισθητική αρτιότητα κάθε θεατρικής παραγωγής. Με συνέπεια και αφοσίωση επιχείρησε και κατάφερε να ανταποκριθεί στην ανάγκη του θεατρόφιλου κοινού για ψυχαγωγία, ευαισθητοποίηση, διασκέδαση, συγκίνηση αλλά και βαθύτερο προβληματισμό. Επιπλέον, συνέβαλε στην εξωστρέφεια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που οδήγησαν πολλές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. εκτός των στενών συνόρων της πόλης με παρουσία σε σημαντικά φεστιβάλ και θέατρα της χώρας αλλά και στο διαδίκτυο.

Για τη συνολική του προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού στην οποία υπάγεται το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου ευχαριστεί τον  απερχόμενο Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γρηγόρη Γαλάτη για τη συνεργασία και του εύχεται κάθε επιτυχία στις μελλοντικές δραστηριότητες του.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ