Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
Εγκαίνια Έκθεσης Κεραμικής του Βαγγέλη Πατσέα και του Χρήστου Γιαννακόπουλου στον «Δίαυλο».

 Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20.00, εγκαινιάζεται, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαύλου, η έκθεση κεραμικής του Βαγγέλη Πατσέα και του Χρήστου Γιαννακόπουλου. Η διοργάνωση ανήκει στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Οι δύο αξιόλογοι κεραμίστες αποφάσισαν να συναντηθούν καλλιτεχνικά και ν’ απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους φίλους της κεραμικής να επισκεφτούν την έκθεση, για να γευτούν τη χαρά της δημιουργίας που περνά μέσα από τον πηλό, συνδυάζοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: χώμα, νερό, αέρα και φωτιά.

Ο Βαγγέλης Παστσέας είναι απόφοιτος του τμήματος κεραμικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα γλυπτικής. Έχει δημιουργήσει δικό του εργαστήρι, έχει παρουσιάσει τις κεραμικές του δημιουργίες σε ατομικές εκθέσεις  και έχει συνεργαστεί με καρναβαλικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας καλλιτεχνικές κατασκευές του καρναβαλιού.  Από το 2017 διδάσκει την τεχνική του papier-mâché στα εργαστήρια του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων.

Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος ασχολείται 20 χρόνια ενασχόλησης με την τέχνη της κεραμικής. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Δήμου Βόλου, στο τμήμα Κεραμικής. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε ζωντανές δράσεις με τη συμμετοχή του κοινού, σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, έχει παρακολουθήσει και παραδώσει σεμινάρια κι έχει δώσει μορφή και πνοή σε τόνους πηλού.

Η έκθεση εντάσσεται  στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.  Διάρκεια έκθεσης έως7 Ιανουαρίου 2020. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00 & Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00-20.00. Πληροφορίες: Δίαυλος, Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421025363, 2421033692.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 24210 82870 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.doepap.gr  και τη σελίδα μας στο facebook «Τέχνες στο Βόλο» & «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ