Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Εκπαιδευτικό camp Αντισφαίρισης στο Βόλο του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης

Φοιτητικό άρωμα πλημμύρισαν τα δημοτικά γήπεδα τένις στην Νέα Ιωνία στις 18-19-20 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η ειδικότητα της αντισφαίρισης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης  πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό camp  στην πόλη μας κάνοντας χρήση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων.

Η διαμονή τους έγινε στους αθλητικούς ξενώνες του Πανθεσσαλικού  Σταδίου και οι προπονήσεις τους πραγματοποιήθηκαν στα πέντε δημοτικά γήπεδα συνθετικού χόρτου, τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τους ξενώνες. Εκτός από την προπόνηση και το εσωτερικό τους τουρνουά, την επιμέλεια του οποίου την είχαν οι ίδιοι, τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν προπονήσεις του  συλλόγου Ομίλου Αντισφαίρισης Μαγνησίας, ο οποίος φιλοξενείται στα γήπεδα. Τα παιδιά συνομίλησαν με τους προπονητές  του συλλόγου και  τους εξέφρασαν  απορίες, οι οποίες είχαν να κάνουν με τις εν λόγω προπονήσεις.

Επίσης, τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν τα ‘’μυστικά της ρακέτας’’ από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  κ. Πέτρο Μπίρη, ο οποίος συγκαταλέγεται στους καλύτερους τεχνικούς ρακετών του κόσμου.

racketspecialist-petros-biris-university-seminar-web

Εκτός από  τένις στα γήπεδα, οι μελλοντικοί Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Προπονητές  επισκέφτηκαν κοντινή παραλία της πόλης μας, όπου προπονήθηκαν στο beach tennis κάνοντας βέβαια και τις απαραίτητες βουτιές στα δροσερά ακόμη, νερά του Παγασητικού.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν από τις αθλητικές εγκαταστάσεις και γενικότερα από την πόλη του Βόλου και την φιλοξενία των ανθρώπων που τους πλαισίωσαν,  ήταν άριστες. Μάλιστα  παρότρυναν τους καθηγητές τους να αυξήσουν τις ημέρες διαμονής την επόμενη χρονιά.

φοιτητικό camp των ΤΕΦΑΑ στο Βόλο

Οι υπεύθυνοι καθηγητές των ειδικοτήτων κ. Μάντης Κων/νος και Μαββίδης Αλέξανδρος από την μεριά τους δεσμεύτηκαν να καθιερώσουν  το συγκεκριμένο  εκπαιδευτικό camp  σε ετήσια βάση δίνοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο όσο το δυνατόν περισσότερα γνωστικά εφόδια, τα οποία θα είναι απαραίτητα στα παιδιά για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου καλοσωρίζει τέτοιου είδους δραστηριότητες οι οποίες προβάλουν την πόλη μας μέσα από τον «πλούτο» των αθλητικών εγκαταστάσεων των οποίων διαθέτει.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ