Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Έκθεση –αφιέρωμα στα 80 χρόνια της Βολιώτικης Χορωδίας στο Μουσείο Πόλης

Στο διάστημα από 13 έως 24 Ιουνίου 2018 η Βολιώτικη Χορωδία οργανώνει στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (οδός Φερών 17, στην συνοικία των Παλιών) έκθεση τεκμηρίων από την ήδη 80χρονη ιστορία της. Η Έκθεση περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες, που ξεκινούν από το 1930 και φτάνουν μέχρι σήμερα, διπλώματα συμμετοχής, μετάλλια και άλλα αναμνηστικά από τις διάφορες εμφανίσεις της Χορωδίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφίσες και προγράμματα, ονόματα χορωδών, στολές, καθώς και προβολές εικόνων και βίντεο από την υπάρχουσα πλούσια συλλογή ψηφιοποιημένου οπτικοακουστικού υλικού. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη στις ώρες του Μουσείου: Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή 10:30-13:30, Τετάρτη-Παρασκευή 10:30-13:30 και 18:00-21:00, Δευτέρα κλειστά.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, ώρα 19:30 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου Θα ακολουθήσει Συναυλία της Χορωδίας και του Παιδικού Τμήματος στον υπαίθριο χώρο πίσω από το Μουσείο, όπου υπάρχει τμήμα του ιστορικού τείχους των Παλαιών. Το πρόγραμμα της Συναυλίας βασίζεται σε έργα μελοποιημένης ποίησης των μεγάλων Ελλήνων Ποιητών και Συνθετών, μελωδίες που ταιριάζουν απόλυτα τόσο στην μακρά ποιοτική ιστορία της Βολιώτικης Χορωδίας όσο και στο αρχαιολογικό περιβάλλον του τείχους των Παλαιών.

Η όλη εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Β.Σποράδων και πραγματοποιείται με την αμέριστη συνδρομή της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ