Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
Έκθεση “Με το βλέμμα στη γυναίκα”

Ο Δήμος Βόλου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας σε συνεργασία με το Μουσείο Αλεξάνδρου Κ. Δάμτσα Δήμου Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνουν έκθεση  με θέμα «Με το βλέμμα στη γυναίκα» την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 6 μμ στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, με έργα από το Μουσείο Αλέξανδρου Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου, και από τη δωρεά της σχεδιάστριας Μόδας Χριστίνας Σταμπολιάν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 18.30 στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, ομιλία με προβολές και συζήτηση για την έμφυλη βία και για τη λειτουργία του Ξενώνα φιλοξενίας, γυναικών θυμάτων βίας, του Δήμου Βόλου.

Θα εκτεθούν 35 έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών από τις συλλογές του Μουσείου Αλεξάνδρου Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου που παρουσιάζουν γυναικεία θέματα, όπως αρχετυπικές μορφές γυναικών, πορτραίτα γυναικών στο πέρασμα των εποχών, γυναικείες ασχολίες, μορφές του ονείρου και της φαντασίας, την ομορφιά του γυναικείου γυμνού, γυναίκες της σκέψης και των τεχνών. Μια ποικιλία θεμάτων που αντανακλούν το πολυποίκιλο και πολυεκφραστικό της γυναικείας ύπαρξης, θέματα δοσμένα με τις διαφορετικές τεχνοτροπίες μεγάλων ζωγράφων.

Παράλληλα με τα έργα των γνωστών Ελλήνων ζωγράφων θα εκτεθούν σχέδια και μικρά μοντέλα, δημιουργίες της Βολιώτισσας σχεδιάστριας μόδας Christina Stambolian, μεταξύ των οποίων το πασίγνωστο «revenge dress» της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Η δωρεά της διακεκριμένης Βολιώτισσας σχεδιάστριας μόδας που ζει στο Λονδίνο, έγινε στο Δήμο Βόλου το 2005 και εκτίθεται μόνιμα σε ειδική αίθουσα του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Ειδικά για την εκδήλωση τα σχέδια της Σταμπολιάν και τα έργα των Ελλήνων ζωγράφων συνυπάρχουν συνομιλώντας και αναδεικνύουν με τον πιο ελκυστικό τρόπο σφαιρικά τον κόσμο της γυναικείας υπόστασης.

Η έκθεση είναι η πρώτη μιας τριλογίας εκθέσεων με έργα γυναικών με θέμα: «δια γυναικός πηγάζει τα κρείττω», που θα ακολουθήσουν ως το καλοκαίρι στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο.

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Διάρκεια της έκθεσης μέχρι 15/4/2022

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12-2 το μεσημέρι και 5-8.30μμ, εκτός Σαββατοκύριακου.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ