Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
Έκθεση της Αγγελικής Παπαγεωργίου στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο

Η έκθεση Limited Edition με έργα της Αγγελικής Παπαγεωργίου εγκαινιάζεται την επόμενη Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 8μ.μ.,  στο Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο  Ντε Κίρικο.

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά έργων μεγάλων διαστάσεων της πρόσφατης δημιουργίας της εικαστικού,  που συνοδεύονται από έργα της  παλαιοτέρων περιόδων αποτελώντας  ένα εκρηκτικό σύνολο πληθωρικών συνθέσεων με χρωματικές αντιθέσεις και  ευρηματικές χειρονομιακές τεχνικές.

Η έκθεση έρχεται στη συνέχεια μιας συζήτησης που ξεκίνησε πριν ακριβώς ένα χρόνο με την αφιερωματική έκθεση της πρωτοπόρου της Αφηρημένης Τέχνης στην Ελλάδα, τη ζωγράφο Ελένη Ζέρβα [Βόλος 1917-Αθήνα 1993], που παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο αναδεικνύοντας τη δυναμική του πεδίου της Αφαίρεσης στις δεκαετίες του 60 και 70. Η ίδια δυναμική προβάλλεται στη δημιουργία της Αγγελικής Παπαγεωργίου, που ως γνήσια απόγονος αυτού του αστείρευτου κινήματος της μη αντικειμενικότητας σε εντάσεις και εικαστικές διεργασίες, αποδεικνύει το αειθαλές ανάλογων αναζητήσεων με πλουραλιστικές συνθέσεις, όπου το κυρίαρχο χρώμα περιορίζεται  από γραμμικά στοιχεία και σύμβολα.

Η Αγγελική Παπαγεωργίου στο ξεκίνημα της δημιουργικής πορείας της διείσδυσε στον κόσμο και της αποκαλύφτηκε η «εικαστική κοσμολογία» του μεγάλου Έλληνα εκπροσώπου της Αφαίρεσης  Γιάννη Σπυρόπουλου. Έκτοτε πορεύεται διαμορφώνοντας την προσωπική εικαστική γλώσσα με τόλμη, συνέπεια και πίστη στο χειρισμό  και ανάδειξη των  δικών  της εικαστικών μέσων.

Γεννημένη στο Βόλο, όπου ζει και δημιουργεί, παράλληλα με την προσωπική της δημιουργία, διατηρεί Εργαστήριο Σχεδίου και Ζωγραφικής. Απόφοιτος με άριστα της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (2000-2004) με το φορτίο της διδασκαλίας αγαπημένων δασκάλων,  παρουσίασε αμέσως μετά το έργο της σε ομαδικές εκθέσεις, αρχικά, για να ακολουθήσουν και οι ατομικές στο Βόλο, Αθήνα, Χαλκίδα, Ιωάννινα, Κρήτη αλλά και στη Λευκωσία, στο Παρίσι και στη Μαδρίτη.

Επιμονή, πείσμα και αφοσίωση της ζωγράφου  στο δυσανάγνωστο χώρο της Αφαίρεσης με όλες τις  μεταμοντέρνες εκφάνσεις, ανοιχτή σε πειραματισμούς και νέες αναγνώσεις. Μια «ειδική» σειρά που εκπλήσσει και συναρπάζει.

 

Η έκθεση είναι μια πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, με επιμέλεια της Χρύσας Δραντάκη, ενταγμένη στο ετήσιο εκθεσιακό πρόγραμμα.

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Διάρκεια  ως τις 17 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11.00-14.00 και 18.00-20.30, και Σάββατο κατόπιν ειδοποίησης.

Είσοδος ελεύθερη

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ