Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
Έκθεση της γνωστής ζωγράφου της πόλης Κατερίνας Μπαζιάκα

Η έκθεση της γνωστής ζωγράφου της πόλης Κατερίνας Μπαζιάκα, παρουσιάζεται την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, στην οδό Μεταμορφώσεως 3. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Η Κατερίνα Μπαζιάκα μεγάλωσε στη Λαμία κι έπειτα έζησε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα και παρακολούθησε σαν ακροάτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών. Κοντά στην αρχιτέκτονα Ήβη Αγγελοπούλου, κόρη του ζωγράφου Αριστομένη Αγγελόπουλου,  έμαθε τα μυστικά της τέχνης. Ταξίδεψε στην Ελλάδα και στο Αιγαίο, στην Ανατολή και την Κίνα και εμπνεύσθηκε από την επαφή της με άλλους πολιτισμούς. Το 1997 παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση «Το παραμύθι της Ανατολής», στο έρημο εργοστάσιο Γκλαβάνη. Ακολούθησαν οι εκθέσεις «Μεσόγειος Ταξίδια στο Φως», «Αιγαίο Ταξίδια στο Αρχιπέλαγος», «Χρώματα Αιγαίου» και «Αόρατες Πόλεις». Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται στην Δημοτική Πινακοθήκη Βόλου, στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ερμούπολης Σύρου, στην Δημοτική Πινακοθήκη  Τρικάλων και σε ιδιωτικές συλλογές. Είναι μέλλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας.

Η ίδια η ζωγράφος αναφέρει: «Από την Κωνσταντινούπολη ως την μακρινή Κίνα και από εκεί μια βόλτα στη λεκάνη της Μεσογείου, τη θάλασσα των μεγάλων πολιτισμών και συγκρούσεων. Στις αποσκευές μου κουβαλούσα χρώματα, αρώματα, μουσικά ακούσματα, φιγούρες γυναικών και ανδρών και με τούτα τα δάνεια της ανατολής έφτιαξα το δικό μου παραμύθι.»

 

 

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00 Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2017. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-1300 & 18:00-21:00, Σάββατο 10:00-13:00. Δευτέρα & Κυριακή κλειστά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ