Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Βοζαλή

Έκθεση έργων του ζωγράφου Νίκου Βοζαλή από τη Λάρισα, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στις 20.30, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο με τίτλο «30 χρόνια ζωγραφική».

Ο Νίκος Βοζαλής γεννήθηκε στη Λάρισα.Για πολλά χρόνια εργάστηκε  στο σχεδιασμό και  τη χρωματολογία της συλλογής των ταπήτων «Βιοκαρπέτ».Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση εντύπων και βιβλίων. Δημιούργησε   σκίτσα  για την εφημερίδα «Αλλαγή»της Λάρισας, εικονογράφηση για ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού  «2 τροχοί», εικονογράφηση βιβλίων αγγλικής  γλώσσας, (εκδόσεις Θρ. Καραμπά), βιβλίων των Αγροτικών Συνεταιριστικών εκδόσεων(σειρά Χαρταετός)κά. Πραγματοποίησε μια ατομική έκθεση στην γκαλερί «Βλαχούλης» της Λάρισας. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στη γκαλερί «Κοχλίας» του Κώστα Λαχά στη Θεσσαλονίκη, στην γκαλερί «Κέραμος»και «Λύτρα» της Λάρισας, καθώς και σε ομαδικές Λαρισαίων ζωγράφων στο Δημαρχείο Λάρισας.

Συνεργάστηκε με τη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «ΤΕΧΝΗ» με πρόεδρο το γνωστό καθηγητή Ιστορίας Τέχνης  Χρύσανθο Χρήστου, ως υπεύθυνος για τη  λειτουργία των εκθέσεων σε  πόλεις της Βορείου Ελλάδας.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Μ.Βρετανία, Γερμανία, και Καναδά.

«…Προσπαθώ μέσα από εικόνες μνήμης γκρίζων τοπίων, ώχρας και καφέ του κάμπου, σε στιγμές έντασης ή γαλήνης, παλεύοντας μεταξύ του ουσιαστικού και του «ωραίου»,άλλοτε με εμμονή στην επανάληψη μιας γραφής και άλλοτε όχι, για να μεταφέρω  εικόνες της δικής  μου πραγματικότητας και ματιάς. Τελικά όμως προτιμώ να αφήνεται ο θεατής μέσα από τα έργα μου και   να δίνει τη δική του ερμηνεία…»,αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο ζωγράφος.

Τριάντα έργα  του Ν.Βοζαλή θα παρουσιαστούν  στο Κέντρο Τέχνης , εικόνες μετάπλασης μιας βιωματικής κατάστασης που δίνονται με  ένταση στη χειρονομία, αρμονίες χρωματικές  για να καταλήξουν με τόλμη και λυρική διάθεση σε έναν  ακραίο εξπρεσιονισμό.

Η έκθεση γίνεται με την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Θα  διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2014.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ