Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
Φεστιβάλ Βόλου 2016 – αφιερωμένο στις παραστατικές τέχνες

Ο Βόλος αποκτά το δικό του πολύ προσωπικό και ιδιαίτερο φεστιβάλ. Με έναν τρόπο πρωτοποριακό και εναρμονισμένο με τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, προσπαθώντας να επαναφέρει τη μνήμη και να προσφέρει πολιτισμό, με ένα όραμα που εκτείνεται σε πολυετή ορίζοντα και έχει ως στόχο να αναδείξει τόσο την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής όσο και να καταστήσει σταδιακά τον Βόλο ως σύγχρονη κοιτίδα πολιτισμού στον ελληνικό και όχι μόνο χάρτη, το πρώτο Φεστιβάλ Βόλου 2016 είναι γεγονός.

Το Θέατρο της Εμπειρίας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βόλου σε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ που ελήφθη στις 16/5/2016 – 334 , το υΔ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου με απόφαση του Δ.Σ που ελήφθη επίσης στις 16/5/2016, την χορηγία της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε.) που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της μέρος των εκδηλώσεων, την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας , την Αιγίδα – Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ ,παρουσιάζει για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες από 30 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου το Φεστιβάλ Βόλου 2016. Ένα φεστιβάλ με ξεχωριστή ταυτότητα  που επιδιώκει να γίνει θεσμός σε διεθνή κλίμακα, αναδεικνύοντας την παράδοση και πολιτιστικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού αλλά και να φέρει το Βόλο στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργίας και επικοινωνίας.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επαγγελματικές παραγωγές από εμβληματικές παραστάσεις της χρονιάς που διανύουμε, πληθώρα εργαστηριακών σεμιναρίων όπως υποκριτική, σκηνοθεσία ,χορός, θεατρικό κείμενο , διεύθυνση φωτισμού , νευρογλωσσικός προγραμματισμός NLP κ.α από καταξιωμένους επαγγελματίες, εικαστικές εγκαταστάσεις και φωτογραφικές εκθέσεις, όπερα, θέατρο για παιδιά, θέατρο από παιδιά, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά, ακαδημαϊκές παραστάσεις, παραστάσεις από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης του Βόλου, αναλόγια ,παραστάσεις χορού και κυρίως πάρα πολλές δράσεις εντός του αστικού ιστού της πόλης.

 

Ολόκληρη η πόλη του Βόλου θα μεταμορφωθεί τις ημερομηνίες του Φεστιβάλ σε μία μεγάλη διαδραστική σκηνή, σε ένα κινηματογραφικό πλατώ όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετάσχει, να μάθει, να παρακολουθήσει, ακόμη και να γίνει ενεργό μέρος των δράσεων που θα διαδραματίζονται επαναπροσδιορίζοντας κάθε φορά την εξέλιξη τους. Τα γεωγραφικά πλαίσια μέσα στα οποία θα κινηθεί ο κύριος άξονας του Φεστιβάλ εκτείνονται από το Μουσείο Πόλης του Βόλου και τις εγκαταστάσεις της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε. στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, χώροι οι οποίοι αποτελούν και τις βασικές “σκηνές” του Φεστιβάλ, μέχρι το επιβατικό λιμάνι του Βόλου και τα κτήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αξιοποιώντας όλους τους ενδιάμεσους χώρους, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς.

 

Τα μοτίβα γύρω από τα οποία θα κινηθεί το Φεστιβάλ φέτος είναι τρία, τόσο σε θεματολογικό όσο και αισθητικό προσανατολισμό. Ο “εν εξελίξει” χαρακτήρας του, η διαρκής αναγέννηση της φύσης  με άμεση αναφορά στο εφήμερο του δημιουργού της, καθώς και οι αισθητικές αναζητήσεις των Εβαρίστο, Τζόρτζιο και Σαβίνιο ντε Κίρικο.

 

Το Φεστιβάλ Βόλου 2016

έρχεται φέτος

…..σαν ένα καράβι που θα μας ταξιδέψει σε έναν προορισμό νέο και συναρπαστικό με πάθος για δράση και όρεξη για δημιουργία…

…..σαν ένα τρένο που αυξάνει ταχύτητα σε έναν κόσμο με ταυτότητα Ελληνική

….. «μοναδικές» διαδρομές… με το μπλε της θάλασσας, το μπλε του ουρανού, το λευκό  της πέτρας και το  χρυσό του ήλιου να κυριαρχούν….με την Ελλάδα…να «αναδεικνύει» τον πολιτισμό της.

 

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ VOLOS 2016 FESTIVAL

          Μέγας Χορηγός    

   

 

 

 

    Με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

 

 

   Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

 

 

VOLOS FESTIVAL 2016

 

Δ/νση: Καραμπατζακη & Αναπαύσεως, Βόλος ,Τ.Κ 38446

 

Τηλ: 24210-91077 &  24210-91047

 

www.volosfestival.gr

 

info@volosfestival.gr

 

www.facebook.com/volos-festival-Φεστιβάλ-βόλου-216340995409233

 

https://twitter.com/Volosfestival

 

https://www.instagram.com/volosfestival2016/

 

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συντελεστές ERT_World OTE-TV-logo_1 ΕΡΤ_Περιφέρεια20140302214132!Min._of_Culture_&_Sports
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ