Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
Γιορτές με Τέχνη 5 – Ομαδική Εορταστική Έκθεση

Για  5η   συνεχή χρονιά φέτος  και με τη συμμετοχή  μεγάλου αριθμού  καλλιτεχνών της πόλης,  προγραμματίζεται για την επόμενη Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου,   στις 20.30 στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο  το άνοιγμα της μεγάλης  καθιερωμένης εορταστικής έκθεσης,   στο πλαίσιο του εορταστικού   προγράμματος του Δήμου Βόλου  και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δ.Βόλου  .

Η δημιουργικότητα, η  συλλογικότητα και η  φιλανθρωπία  συνενώνει τους καλλιτέχνες,   μαζί με τις ιδέες και προτάσεις και την ενεργό συμμετοχή εθελοντών –φιλοτέχνων και την προσφορά χορηγών, σε αυτή την γιορταστική έκθεση, η οποία  διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ). Η φαντασία, το μεράκι, η δημιουργικότητα, η συμμετοχικότητα αποκτούν ιδιαίτερη αξία τώρα περισσότερο από ποτέ. Αυτή είναι η απάντηση και το δώρο των καλλιτεχνών της πόλης μας  στη γκρίζα συγκυρία

 Ένα τεραγωνικό μέτρο διατίθεται  στον κάθε καλλιτέχνη στο ισόγειο και ημιόροφο και 2ο όροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, όπου εκθέτουν ένα ή περισσότερα και μικρότερα έργα.   Επιπλέον θα παρουσιαστεί το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο «Φιλανθρωπικό δέντρο» γεμάτο με καλλιτεχνικά στολίδια, έργα πολύ μικρού μεγέθους  με την υπογραφή του κάθε καλλιτέχνη, που θα πωλούνται σε  μικρή συμβολική τιμή και τα έσοδα από τις πωλήσεις   θα προσφερθούν για τους σκοπούς   φιλανθρωπικού ιδρύματος της πόλης.

Έτσι ο σκοπός της έκθεσης είναι πολλαπλός:  εκτός του φιλανθρωπικού για τον οποίο συμφώνησαν με ευαισθησία όλοι οι καλλιτέχνες,  οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένο το σύνολο σχεδόν του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν δημιουργικά ως απαίτηση των δύσκολων καιρών σε αυτό το « ομαδικό ετήσιο καλλιτεχνικό ραντεβού». Οι περισσότεροι  από τους συμμετέχοντες είναι ήδη πολύ γνωστοί, πολλοί είναι οι νεώτεροι, κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι, καθώς και Βολιώτες της Αθήνας αλλά και του εξωτερικού.

Παράλληλα με την έκθεση θα παρουσιαστεί το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο «Φιλανθρωπικό δέντρο» με καλλιτεχνικά στολίδια. Τα έσοδα από τις πωλήσεις  τους   θα προσφερθούν στο Ίδρυμα «Ορφανοτροφείο Βόλου» .

 

 

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Διάρκεια έκθεσης: έως 17 /1/2015

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9-13.30 και 18.30-21.00 και Σάββατο 10-13.00

Πεζόδρομος Μεταμορφώσεως 3, τηλ.-fax: 24210 31701
e- mail: dechiricoartcenter@gmail.com, FB Τέχνες στο Βόλο

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αλμπίνο Τζιοβάνι, Ανανιάδου Καρολίνα,    Αρκουδογιάννη Ευριδίκη, Βούλγαρης Βασίλης,  Βούλγαρης Δημήτρης, Γεωργουλά Λίλια,    Γρανιτσιώτη-Μαθιανάκη Ιώ, Δημητριάδου Ζωή,  Διακομή Ζίνα,  Καλαμποκά Ουρανία,   Καμόσου Ελπινίκη,  Καραγκούνη-Βλαχάβα Στέλλα, Καραστάθη Μάγδα, Κασσαβέτη Κατερίνα,  Κομνηνός Κώστας, Κοντούλης Σπύρος,  Κουλορίζου Στέλλα, Κούντρια  Άσπα,  Κουρκούβελος Γιώργος, Κούρκουλου Αγγελική, Μιναρετζόπουλος Ιωακείμ, Σόνια Μιχαλοπούλου, Μοράρος Δημήτρης, Μουρατίδης Λάκης, Μπαζιάκα Κατερίνα, Μπαξεβανίδου Κάκη, Μπεκιώτη Βάγια, Οικονόμου Νίτα,  Παπαδήμος Σταμάτης, Παπάς Χρήστος,  Πάσχου Αφροδίτη,  Παυλής Μιχάλης, Πέρκα Βασιλική,  Πετρόχειλος Θανάσης, Πλαβός Λευτέρης,  Ποδιάς Νίκος,  Θεοδώρα Πρασσά,  Σαμαρά Κατερίνα, Σιψής Χρήστος, Σουλιώτου Αναστασία, Στέκα Ευαγγελία,   Τερλίδου Ιωάννα, Τουλούπη Παρασκευή –Βιβή,  Χαλβές Κώστας, Χατζηθεοδώρου Έλενα. 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ