Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗ 6 – «Μια Γιορταστική Τοιχογραφία»

Για 6η συνεχή χρονιά φέτος και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών της πόλης, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 20:00 στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο το άνοιγμα της μεγάλης καθιερωμένης εορταστικής έκθεσης, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου. Το θέμα της έκθεσης για φέτος είναι «Μια γιορταστική τοιχογραφία»

Η δημιουργικότητα, η συλλογικότητα και η φιλανθρωπία συνενώνει τους καλλιτέχνες, μαζί με τις ιδέες και προτάσεις και την ενεργό συμμετοχή εθελοντών –φιλοτέχνων και την προσφορά χορηγών, σε αυτή την γιορταστική έκθεση, η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ). Η φαντασία, το μεράκι, η δημιουργικότητα, η συμμετοχικότητα αποκτούν ιδιαίτερη αξία τώρα περισσότερο από ποτέ. Αυτή είναι η απάντηση και το δώρο των καλλιτεχνών της πόλης μας στη γκρίζα συγκυρία.
Δύο τετραγωνικά μέτρα διατίθεται στον κάθε καλλιτέχνη στο ισόγειο, ημιώροφο και 2ο όροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, όπου εκθέτουν ένα ή περισσότερα και μικρότερα έργα. Επιπλέον θα παρουσιαστεί το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο «Φιλανθρωπικό Δέντρο» γεμάτο με καλλιτεχνικά στολίδια, έργα πολύ μικρού μεγέθους με την υπογραφή του κάθε καλλιτέχνη, που θα πωλούνται σε μικρή συμβολική τιμή και τα έσοδα από τις πωλήσεις των καλλιτεχνικών δώρων θα προσφερθούν στο Σύλλογο φίλων και εθελοντών της Στέγης Φιλοξενίας ανηλίκων Βόλου «ΣτηρίΖΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».
Έτσι ο σκοπός της έκθεσης είναι πολλαπλός: εκτός του φιλανθρωπικού για τον οποίο συμφώνησαν με ευαισθησία όλοι οι καλλιτέχνες, οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένο το σύνολο σχεδόν του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν δημιουργικά ως απαίτηση των δύσκολων καιρών σε αυτό το « ομαδικό ετήσιο καλλιτεχνικό ραντεβού».

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Ιανουαρίου 2016.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συντελεστές Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:  Αλεξίου Λήδα, Ανανιάδου Καρολίνα, Ανθούση Κατερίνα, Αρκουδογιάννη Ευριδίκη, Βελέντζα Ράνια, Γαλανού Άννυ-Θεοδώρα, Γεωργουλά Λίλια, Δημητριάδου Ζωή, Μαρίνα-Ραφαλία Ιορδανίτη, Καλαμποκά Ουρανία, Βασιλική Καλούτσα, Κάλντας Ανδρέας, Καμόσου Νίκη, Κασσαβέτη Κατερίνα, Κιουπελόγλου Σπύρος, Κόκαλης Λάζαρος, Βαγγελιώ Κοντού, Κοντούλης Σπύρος, Κουλορίζου Στέλλα, Κούρκουλου Αγγελική, Μητρουλά Μαρία, Μοράρος Δημήτρης, Μουρατίδης Λάκης, Μπαξεβανίδου Κάκη, Μπεκιώτη Βάγια, Μπουρμπούλιας Άκης, Νικολάου Βάσω, Ντάρραντ Άντονυ, Οικονόμου Νίτα, Παπαγεωργίου Κώστας, Παπαδημητρίου Γιώργος, Παπαιωάννου, Κλειώ, Παυλής Μιχάλης, Πλαβός Ελευθέριος, Πριοβόλου Βούλα, Σαμαρά Κατερίνα, Σιψής Χρήστος, Σουλιώτη Αναστασία-Ζωή, Τερλίδου Ιωάννα, Τουλούπη Παρασκευή –Βιβή, Χατζηθεοδώρου Έλενα Και η ομάδα «Οι αλχημιστές» (Χρήστος Γιαννακόπουλος, Άσπα Κούντρια, Μανώλης Μάνος, Μιράντα Αχειλαρά)
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ