Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
Γιορτή Τέχνης και Δημιουργίας στο Δίαυλο

Με τη λήξη των μαθημάτων του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες θα σηματοδοτήσουν και το τέλος μιας ιδιαίτερα δημιουργικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στις 16 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθούν  τα εγκαίνια της έκθεσης των εικαστικών μαθημάτων με έργα των μαθητών κάθε επιπέδου (αρχαρίων ή προχωρημένων αντίστοιχα), σε διάφορες αίθουσες του Διαύλου.

Σημειώνουμε ότι κατά την εκπαιδευτική χρονιά 2015-16 λειτούργησαν τα εξής τμήματα: Εργαστήρια Ζωγραφικής και Κεραμικής στο Κάραγατς, Φωτογραφίας, COMIC, Ψηφιδωτού και Χειροτεχνικών κατασκευών, εκ των οποίων τα τρία τελευταία ως νέες δράσεις του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ειδικότερα, στο μάθημα Φωτογραφίας λειτούργησαν δύο τμήματα -πρωτοετών και δευτεροετών  αντίστοιχα- με υπεύθυνο επιμορφωτή τον κ. Λέοντα Μουρτζούκο.

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία λειτούργησε και το εργαστήρι Κεραμικής (δύο τμήματα) με υπεύθυνη επιμορφώτρια την κ. Βάγια Μπεκιώτη, επίσης  το εργαστήρι Ζωγραφικής με υπεύθυνη επιμορφώτρια την κ. Φωτεινή Καφίδα.

Επιπλέον, στο μάθημα του Comic λειτούργησαν δύο τμήματα, εφήβων και ενηλίκων αντίστοιχα με υπεύθυνο επιμορφωτή τον κ. Γιάννη Καραμπελιά.

Τέλος, το εργαστήρι Ψηφιδωτού (δύο τμήματα) αλλά και το καλλιτεχνικό εργαστήρι μεικτών χειροτεχνικών κατασκευών (Α΄ και Β΄ κύκλος) με υπεύθυνη επιμορφώτρια την κ. Χριστίνα Κουρεντή.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα συμμετέχουν με έργα οι  μαθητές όλων των τμημάτων, ενώ θ’ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα Old Friends.  Πρόκειται ουσιαστικά για μια παρέα από φίλους – εραστές της ροκ μουσικής σκηνής. Η πρώτη συνάντηση της “παρέας” έγινε το 2010. Η αρχική σύνθεση της παρέας βέβαια έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων, όμως ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος. Ποιοι αποτελούν όμως αυτή την παρέα σήμερα; Ο Γιώργος Πολύζος μας χαρίζει την φωνή του, αλλά και τους ήχους της κιθάρας του. Ο Απόστολος Μπαλαμπάνης μαζί του στην ηλεκτρική κιθάρα. Ο Νίκος Μπλάνας κρατάει τον ρυθμό με το ηλεκτρικό μπάσο, ενώ αλληλοσυμπληρώνεται με τον Γιώργο Κερασιώτη που κάθεται στα τύμπανα. Τέλος η Θάλεια Φώτου, η οποία βάζει με την φωνή της μια γυναικεία πινελιά στην παρέα.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 20:30, στον πεζόδρομο (Τοπάλη 14), όπου πρωτοετείς  μαθητές του Θεατρικού εργαστηρίου  θα παρουσιάσουν-αφηγηθούν διάφορα παραμύθια.

Σημειώνουμε ότι  στο θεατρικό εργαστήρι τη φετινή χρονιά λειτούργησαν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.

Υπεύθυνος επιμορφωτής όλων των τμημάτων είναι ο κ. Δημήτρης Δακτυλάς.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και για τις δύο ημέρες (16 και 21 Ιουνίου 2016).

Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο έως και Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 και το ωράριο λειτουργίας της θα είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00.

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Διαύλου στο τηλέφωνο 2421025363.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ