Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
«Γκόλφω… λατρεία» στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Η επικοβουκολική παρωδία της αγάπης και του βουνού «Γκόλφω… λατρεία» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσιάκα, παρουσιάζεται από την Ομάδα Θεάτρου Τεχνών «Αντίσκηνο» στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στις 21.15. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Η φτωχή, ορφανή (από πατέρα) και χτυπημένη από τα βάσανα της ζωής αλλά ταυτόχρονα τίμια και παρθένα (?) Γκόλφω, μια όμορφη τσουπωτή κοπέλα που θα μπορούσε να ανακηρυχτεί και μις Πήλιο (ολόκληρη!) αν υπήρχε σχετικός διαγωνισμός στην περιοχή, ξενοδουλεύει υπηρετώντας τον τσέλιγκα Ζήση. (Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, παρκέ, πλυντήριο κλπ.). Ο Έρωτας σημαδεύει τα φυλλοκάρδια της καρδιάς της και την κεντρική της αρτηρία όταν στην βρύση συναντάει τον Τάσο.

Όμως η Γκόλφω δέχεται ερωτικές βολές και από τον Κίτσο, το αρχοντόπουλο της περιοχής, που θέλει να την παντρευτεί μήπως και βρει την σεξουαλική του ταυτότητα. Το πράγμα αρχίζει να μπερδεύεται όταν στην ιστορία μπαίνει η Λαίδη Κλαίει όπου έχει έρθει για να φτιάξει εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Πήλιο, αλλά και όταν επιστρέφει η μανά της Γκόλφως η Αστέρω από την Αθήνα η οποία έχει αντιρρήσεις για την σχέση Τάσου και Γκόλφως.

Παρά τις διαφωνίες της Αστέρως οι δύο νέοι αρραβωνιάζονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν, όταν ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά από την ύπουλη και διεφθαρμένη Βοσκοπούλα, για την εξαδέλφη του Κίτσου και κόρη του τσέλιγκα Ζήση , την Ποθούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση, ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Ποθούλας – ήταν πολλά τα λεφτά – και διώχνει την Γκόλφω.

Η ιστορία συνεχίζει να μπερδεύεται, αλλά το τέλος της παραμένει άγνωστο και εξαρτάται από την απόφαση του κοινού!

Ευχαριστούμε τον κ.Γεώργιο Βλιώρα, την κ.Χρύσα Δραντάκη, την κ.Εύα Κατούνια, όλους τους τεχνικούς και το προσωπικό του Θεάτρου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Χορηγούς μας που μας στήριξαν στην προσπάθεια μας και τους Χορηγούς Επικοινωνίας που βοήθησαν στην προβολή της παράστασης μας.

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στις 21.15. Η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ.
Συντελεστές Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τσιάκας τα σκηνικά - κοστούμια η Ερρικα Γκουτενσβάγκερ την κινησιολογία η Αντζελα Καλαντζή τη μουσική επεξεργασία το STUDIO A440 τη μουσική επιμέλεια οι Γ. Καραλάκος, Κ. Τσιάκας, τη μουσική διδασκαλία ο Γιάννης Καραλάκος και τους στίχους τραγουδιών οι Γ. Καραλάκος, Κ. Θεοδώρου, Κ. Τσιάκας. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαρία Λογαρά τις κομμώσεις επιμελήθηκε ο Λεωνίδας Αχλαδιώτης την παραγωγή το Αντίσκηνο 2015 και το συντονισμό παραγωγής οι Βαγγέλης Καραμούστος, Μίτσα Νύκτα, Απόστολος Ντέρτσας, Ελισάβετ Πετούση. Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Κατερίνα Γιαννούλη, Ερρικα Γκουτενσβάγκερ, Κωνσταντίνος Θεοδώρου, Γιάννης Καραλάκος, Κωνσταντίνα Κουσιαρή, Γιάννης Παπανικολάου, Χρήστος Σαββίδης, Ελένη Τσιάκα - Βούλγαρη, Μιχάλης Φυγιετακης και η Ευαγγελία Φωτίου.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ